ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κίνημα «κοψοχέρηδων» υπουργών


Αν και ο «κοψοχέρης» είναι εκείνος που έχει μετανιώσει για την επιλογή του στις εκλογές, υπάρχουν και «κοψοχέρηδες» υπουργοί με την άλλη έννοια: εκείνοι, δηλαδή, που έχουν εκτεθεί τόσο πολύ διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιβαλλόταν υποχρεωτικός εμβολιασμός, που τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει. 
«Κάποιος που προτείνει ότι άνω των 60 να έχουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό, πρέπει να μας πει: Εννοεί ότι θα πηγαίνουμε με τη σύριγγα και θα τον εμβολιάζουμε θέλει δε θέλει; Εννοεί ότι θα έρθουμε να του πούμε ότι εσύ που δεν εμβολιάζεσαι άνω των 60 δεν θα παίρνεις τα άλλα φάρμακά σου και θα τα πληρώνεις;», έλεγε, για παράδειγμα, πριν δύο εβδομάδες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ επικαλούμενος και την ιδιότητά του ως νομικού, τόνιζε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις συνταγματικές ισορροπίες». Μάλιστα, μιλώντας για τη «συνταγματική τάξη» δήλωνε ότι «βάζουμε υποχρεωτικότητα» «όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας Υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής». 
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα πέραν των υγειονομικών έδινε επανειλημμένως στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έλεγε στις 3 Νοεμβρίου -δηλαδή την ίδια ημέρα που «ξόρκιζε» στο Mega και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υποχρεωτικότητα- ότι «όπως αναλύουμε τα δεδομένα εμβολιασμού τώρα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι». «Όταν την επιβάλει κανείς πρέπει να έχει ταυτόχρονα δίπλα και την ποινή. Η κυβέρνηση εκεί που ήταν αυτονόητο ότι χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να προφυλάξει το σύστημα, δηλαδή στους υγειονομικούς, από την αρχή πήρε την απόφαση και την εφάρμοσε», πρόσθετε. 
Περιττό να αναφερθεί ότι οι προαναφερθέντες αισθάνονται αδειασμένοι και, τινές εξ αυτών δεν το κρύβουν στους στενούς συνομιλητές τους. βεβαίως, αντίστοιχες διατυπώσεις έχει χρησιμοποιήσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που όμως δεν αισθάνεται καθόλου εκτεθειμένος. Βλέπετε, δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποστηρίζει με διαφορά μίας ημέρας τα πάντα και τα αντίθετά τους.