ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Στο Πειθαρχικό «η εμπλοκή δημοσιογράφου στην παρεμπόδιση θεατρικής παράστασης»


Την παραπομπή της Σάσας Σταμάτη στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, γνωστοποίησε ο πρόεδρός του, Γιάννης Αποστολόπουλος (την φωτογραφίζει, δεν την κατονομάζει).. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, ο λόγος έχει να κάνει με την «ευρύτερη κοινωνική λειτουργία και συμπεριφορά» που οφείλει να έχει ένα μέλος της ΕΣΗΕΑ -χωρίς να κατονομάζει τη δημοσιογράφο- σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας και το καταστατικό της Ένωσης. 
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αποστολόπουλος
«Πέρα από το καθαρά δημοσιογραφικό έργο, η δημοσιογραφική ιδιότητα και οι συνακόλουθες υποχρεώσεις συνοδεύουν κάθε μέλος της ΕΣΗΕΑ και στην ευρύτερη κοινωνική λειτουργία και συμπεριφορά. Αυτή είναι η θέση των οργάνων δεοντολογίας, σε συνδυασμό με όσα επιτάσσει το Καταστατικό της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί αυτεπάγγελτα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχω ως πρόεδρος, η εμπλοκή δημοσιογράφου στο χθεσινό πρωτοφανές γεγονός παρεμπόδισης θεατρικής παράστασης, με τις γενικευμένες αντιδράσεις που ακολούθησαν».


Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» στο πλευρό του Ζαραλίκου

Στο πλευρό του Χριστόφορου Ζαραλίκου μετά την εισβολή της τηλεπαρουσιάστριας Σάσας Σταμάτη που διέκοψε με «φίλους» της την παράστασή του, στέκεται το θέατρο «Τζένη Καρέζη». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές».
Παράλληλα τονίζει ότι «δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές.
Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.
Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει.
Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα.
«Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ» όπως είπε ο Κάρολος Κουν.