ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΠΗΤ


Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 1ος όροφος) η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)
Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) η Γενική Συνέλευση της Ένωσης, με βάση το ισχύον δεσμευτικό νομοθετικό πλαίσιο, να διεξαχθεί την ίδια ημέρα με δύο διακριτούς τρόπους:
  • Με φυσική παρουσία (δια ζώσης με μόνο πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο συναδέλφους)
  • Ηλεκτρονικά, με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom
Κάθε άλλη διαδικασία αφενός δεν επιτρέπεται με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αφετέρου δεν θα εξασφάλιζε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μελών και θα αδικούσε με την απουσία από τη Γενική Συνέλευση μεγάλες κατηγορίες συναδέλφων μας όπως ιδίως όσους έχουν προβλήματα υγείας, όσους νοσούν ή αναρρώνουν με covid, ευπαθείς κατηγορίες, συναδέλφους με νοσήματα, ενώ θα απέτρεπε και για υγειονομικούς και για οικονομικούς λόγους την μαζική συμμετοχή συναδέλφων από την Περιφέρεια.
Εξυπακούεται ότι θα τηρηθούν οι προσήκουσες διαδικασίες για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με πρώτιστο μέλημα την ασφαλή συμμετοχή των μελών, όπως και οι νόμιμες και Καταστατικές διαδικασίες με σκοπό την πολυφωνία και την ουσιαστική συμμετοχή και το διάλογο μεταξύ των μελών μας τα οποία καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά με όποιο τρόπο επιλέξουν στην Γενική Συνέλευση, ως εκ των κορυφαίων δράσεων της Ένωσής μας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ επιφυλάσσεται για κάθε αναγκαστική μεταβολή του νομοθετικού καθεστώτος σχετικά με τα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19.