ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ωρα ντιμπέιτ για τους «5» του ΚΙΝΑΛ - Πώς θα διεξαχθεί η τηλεμαχία που φιλοξενεί η ΕΡΤ


Με καινοτομίες θα γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ των 5 εκ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Η τηλεμαχία θα γίνει στις 10 το βράδυ της Δευτέρας στο Στούντιο Δ της ΕΡΤ, ένα από τα πιο σύγχρονα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης ενώ δεν θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Μια από τις καινοτομίες του ντιμπέιτ είναι ότι ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί αν το επιθυμεί να σχολιάζει τις απαντήσεις των συνυποψηφίων σε 45 δευτερόλεπτα στο τέλος της κάθε θεματικής ενότητας.
Το ντιμπέιτ θα γίνει σε 5 θεματικές ενότητες:
1. Διαχείρηση κρίσεων (Πανδημία, Οικονομία, Κλιματική αλλαγή ενεργειακή κρίση}
2. Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα, Τουρκία, μεταναστευτικό)
3. Δημοκρατία- Θεσμοί-Πολιτικό Σύστημα-Νέες τεχνολογίες
4. Κόμμα, Στρατηγική και συμμαχίες
5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου

Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα μπορούν να έχουν δυο διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και οι απαντήσεις το 1,5 λεπτό. Τις ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Τάσος Παππάς και Γιώργος Κουβαράς, ενώ η Αντριάνα Παρασκευοπούλου θα κάνει την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεμαχίας.

Ο Παύλος Τσίμας μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι πάντα το αίτημα των θεατών και των δημοσιογράφων ήταν ο πραγματικός διάλογος κι όχι οι παράλληλοι μονόλογοι. Όπως ανέφερε «η δυνατότητα να επανέλθω στην ερώτηση με μέτρο, η δυνατότητα να μιλάνε μεταξύ τους, να κάνει ερώτηση ο ένας στον άλλον, να σχολιάζει ο ένας τον άλλον, αυτό νομίζω ότι θα δώσει ένα ενδιαφέρον αύριο κι ελπίζω και να είναι κι ένα προηγούμενο».
Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει μια ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί για να απαντήσει σε 1,5 λεπτό.