ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Safe Athens: Nα κάνουμε την Αθήνα μια πόλη ασφαλή για τις γυναίκες


Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
αιρό τώρα, οι επιθέσεις σε γυναίκες που περπατούν στους αθηναϊκούς δρόμους σχεδόν δεν αποτελούν είδηση. Για εμάς, δεν έπαψαν ποτέ να είναι. Καιρό τώρα, θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα μας προστατεύει από τις κακοτοπιές της Αθήνας και θα τις σημειώσει στον χάρτη για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να αλλάξουν κάτι σ’ αυτή την πόλη.
Καιρό τώρα, γνωρίζαμε πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη, βράδυ, σε κακοφωτισμένες, αφρόντιστες, αφύλαχτες γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου. Τι σημαίνει να γυρίζεις από δουλειά ή από διασκέδαση, με τα κλειδιά ανάμεσα στα δάχτυλα. Τι σημαίνει να γυρίζεις έντρομη στο σπίτι.
Γι’ αυτό και χθες εγκαινιάσαμε στο ampa.lifo.gr, όχι ένα project, αλλά ένα στοίχημα, που ελπίζουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να γίνει η αφορμή και η αρχή για μια πραγματικά ασφαλή πόλη.
Δημιουργήσαμε έναν διαδραστικό χάρτη, ζητώντας απ’ όλους, αλλά κυρίως από τις γυναίκες, να «χαρτογραφήσουν» ξανά την Αθήνα μέσα από τις τρομακτικές ιστορίες που έχουν ζήσει σε διάφορες γωνιές της.
Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία, τότε θα ξέρουμε όλοι, πολίτες και φορείς, «πού» καραδοκεί ο τρόμος και τότε κανείς δεν θα μπορεί να επικαλεστεί άγνοια.
Και, απ’ ό,τι φαίνεται, όλες έχουμε μια τέτοια ιστορία να αφηγηθούμε, καθώς ο χάρτης του «Safe Athens» πήρε να γεμίζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του διευθύνσεις, αμέτρητα περιστατικά επιθέσεων που δεν φτάνουν μέχρι το αστυνομικό δελτίο, γυναίκες σαν κι εμάς, σαν κι εσάς, που εννοούμε να ζούμε σε μια Αθήνα χωρίς έμφυλους τρόμους.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και συνεχίζουμε!
Η ομάδα του ampa.lifo.gr