ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Βασίλης Σκουρής: Γιατί τέτοιο «κουκούλωμα» ειδήσεων;


Ούτε μονόστηλο ο ανώτατος εισαγγελέας με τα ναρκωτικά, η διακοπή μιας θεατρικής παράστασης ή οι καταγγελίες για μεταφορά Μητροπολίτη σε ΜΕΘ σε βάρος άλλων ασθενών. Αυτό σχολιάζει.. ο έμπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής κάνοντας λόγο για... ομερτά και απόκρυψη-«κουκούλωμα» ειδήσεων. 
Ο Βασίλης Σκουρής γράφει, αναλυτικά, στα «Παιχνίδια Εξουσίας» και στο ieidiseis:
ι παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν ότι είδηση είναι όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει έναν σκύλο και όχι όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο!
Και όμως, όπως τελικά φαίνεται είδηση δεν είναι:
  • Η σύλληψη ενός ανώτατου δικαστικού για κατοχή ναρκωτικών!
  • Η διακοπή μιας θεατρικής παράστασης γιατί τηλεπαρουσιάστρια, δημοσιογράφος δηλαδή, δεν συμφωνούσε με τα όσα ακούγονταν στη σκηνή !
  • Η εξεύρεση ΜΕΘ για αντιεμβολιαστή Μητροπολίτη, σε βάρος άλλων ασθενών και νεότερων σε ηλικία (αν, δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, αυτό είναι το κριτήριο για την επιλογή ενός ασθενή) και οι οποίοι μάλιστα περίμεναν περισσότερο χρόνο στην αναμονή για κρεβάτι στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του (ιδιαίτερα δραστήριου) προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.
Φυσικά, η απόκρυψη των παραπάνω ειδήσεων δεν μπορεί να οφείλεται σε δημοσιογραφικό έλλειμμα. Πρώτον, τον δημοσιογράφο που υπό κανονικές συνθήκες δεν αξιολογούσε τις παραπάνω ειδήσεις ως ιδιαίτερα σημαντικές, θα τον απέλυε η διεύθυνση ή θα τον έστελνε να γράφει τα... φαρμακεία που διανυχτερεύουν - όπως θα έλεγαν πάλι οι παλαιοί δημοσιογράφοι. ( Υπάρχει δημοσιογράφος που δεν θα ήθελε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΚΟ που συνελήφθη για ναρκωτικά;). Και δεύτερον, δεν μπορεί όλα τα μέσα που θέλουν να λέγονται αντικειμενικά να μην αξιολογούν την είδηση.
Συνεπώς κάτι άλλο συμβαίνει, κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας! Ποιος θέλει - και μπορεί - να «κουκουλώνει» τις ειδήσεις; Και με ποιο αντάλλαγμα;"