ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Στα γήπεδα της ιστορίας


Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξεκινά έναν κύκλο αθλητικών ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας την πλούσια ιστορία των ποδοσφαιρικών και όχι μόνο προσφυγικών σωματείων και συλλόγων. Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν θεματικό κύκλο που θα καταγράψει την ζώσα μνήμη και θα εμπλουτίσει το αρχείο της ΕΡΤ με σημαντικές προφορικές μαρτυρίες και καταγραφές από προσφυγικά αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκαν προσφυγικοί πληθυσμοί.
Το πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, από 12:00 έως 13:00, και είναι αφιερωμένο στον Εθνικό Σιδηροκάστρου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε κοινή δικτύωση με την ΕΡΤ Σερρών.
Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου δημιουργήθηκε το 1928 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, ο βασικός πυρήνας της ομάδας υπήρχε από την πρώτη προσφυγική εγκατάσταση και η πρώτη ομάδα είχε την ονομασία «Άρης».
Στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών θα βρίσκονται ο Τάκης Σοφιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Εθνικού Σιδηροκάστρου και ο Στέργιος Λεβέντης από τη γενιά του '90, ο οποίος ασχολείται επιπροσθέτως με τη διαφύλαξη της ιστορίας της ομάδας. Συμμετέχουν ακόμη με τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους ο Γιάννης Αραμπατζίδης, παίκτης της περιόδου 1958-1973, και Γιώργος Φουρτούνας, επίσης παίκτης της ίδιας περιόδου.
Στο μικρόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Θωμάς Σίδερης.
Συμμετέχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σερρών Λεωνίδας Κασάπης.