ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

H Τελευταία Νύχτα του Φεστιβάλ Proms σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο


Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, στις 21:30, το Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει απευθείας την Τελευταία Νύχτα του Φεστιβάλ Proms, που φέτος γιορτάζει την επιστροφή του κόσμου στις αίθουσες και τα.. 100 χρόνια από τη γέννηση δύο Βρετανών συνθετών (του Malcolm Arnold και της Ruth Gipps) αλλά και του «Βασιλιά του τάνγκο» Astor Piazzolla.
Η «Μητέρα Γη» εκφράζει την ανησυχία της για το μέλλον του φυσικού κόσμου, μέσα από τη νέα σύνθεση της Αμερικανο-ιρανής Gity Razaz με τίτλο «Mother» και το εξαγνιστικό «Adagio για Έγχορδα» του Samuel Barber παρουσιάζεται σε καινούργια προσαρμογή από τον Jonathan Manners για χορωδία και ορχήστρα.
Ο τενόρος Stuart Skelton και η ακορντεονίστα Ksenija Sidorova είναι οι σολίστ σε μια βραδιά που τα έχει όλα: τραγούδι, συμφωνικά έργα, χορωδιακή μουσική και κλασικά αριστουργήματα, με τον Sakari Oramo να διευθύνει τους BBC Singers και τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC.
Στο στούντιο του Τρίτου Προγράμματος, ξεναγοί στην ξεχωριστή αυτή μετάδοση, η Αλεξάνδρα Γιαλίνη και ο Γιάννης Φίλιας.
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6