ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΚΚΕ για τις αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη έξω από τη Μητρόπολη


Το ΚΚΕ δεν υιοθετεί τέτοια συνθήματα, αλλά ας σκεφτεί ο καθένας και την ευθύνη του, δήλωσε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την.. εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή, αναφορικά με το κλίμα που επικράτησε χθες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών και τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Αυτές οι μικρές στιγμές δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουν τις μεγάλες που ζήσαμε αυτές τις μέρες», τόνισε ο κ. Γκιόκας.
Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που είχαν χθες Κουτσούμπας-Μητσοτάκης, είπε: «Είναι ένα μικροπολιτικό ζήτημα. Θα πρέπει να το ακεφτούν καλά ορισμένοι, για ζητήματα που εππιλέγουν να ανοίξουν και για αντιδράσεις που επιλέγουν να έχουν σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ήταν μια στιγμή που καταγράφηκε, δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο σε σχέση με αυτό».
«Το ΚΚΕ είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο χρέος. Να υλοποιήσει την πολιτική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία έδινε και το στίγμα των τελευταίων επιθυμιών του. Ήταν να εξασφαλίσει ότι η τιμή θα δοθεί όπως αρμόζει στην ιστορία και την πορεία αυτού του ανθρώπου. Αυτή ήταν η ευθύνη μας. Κι αν θέλετε, σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε να χειριστούμε ζητήματα τα οποία μας υπερέβαιναν. Θεωρούμε ότι αυτό το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και επιβεβαιώθηκε και με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα όλες τις προηγούμενες ημέρες αλλά και χθες στην τελετή αποχαιρετισμού».

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για συνθήματα που ακούστηκαν από κάποιους σε ένα μεγάλο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο χθες έξω από τη Μητρόπολη, κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη.

«Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί τέτοια συνθήματα, ούτε ως προς το περιεχόμενό τους, γιατί η αντιπαράθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική είναι πολύ βαθύτερη από κάποια πρόσωπα, ούτε ως προς τη στιγμή και τον χώρο. Αλλά ας σκεφτεί ο καθένας και την ευθύνη του», υπογράμμισε.