ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ελλάδα, ανοχύρωτη χώρα του covid…


Μια έρευνα για την πανδημία, τους λοιμωξιολόγους και τον έλεγχο της κοινωνίας!

του Χρήστου Ξανθάκη 

Κάθομαι τώρα εγώ και διαβάζω στην εφημερίδα «δημοκρατία» ότι θα έχει μεγάλη κορωνοέρευνα (πώς αλλιώς να την πω;) και ξυπνάω πρωί πρωί (πρωί πρωί είναι να ξυπνάει δημοσιογράφος στις εννιά!) και πάω περίπτερο και αγοράζω το φύλλο και τι να δω;
«ΚΟΛΑΦΟΣ για κυβέρνηση, λοιμωξιολόγους. Μόνο το 31,4 % δίνει θετικό βαθμό στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς»!
Όχι ότι δεν το περιμέναμε δηλαδή. Θυμίζω ότι ο «Σφυγμός Ιουλίου» της ProRata κάτι ανάλογο μας είχε προσφέρει ως αποτέλεσμα:
Σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά αξιολογούσε τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση το 61 %, με το 39 % να την αξιολογεί σίγουρα θετικά και μάλλον θετικά.
Τώρα λοιπόν έκατσε ακόμη πιο πολύ η βάρκα και μάλιστα έχουμε και ένα επιπλέον στοιχείο:
Από τους εμβολιασμένους το 51,4 % δεν εμπιστεύεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, αλλά στους «αρνητές» έχουμε ένα ποσοστό που θα έκανε υπερήφανο τον Κιμ:
97,7 % λέει όχι στους κυβερνητικούς χειρισμούς!
Πάμε όμως και σε άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία P.R. Realpolls από τις 3 ως τις 7 του τρέχοντος μηνός σε δείγμα 5.625 ατόμων από 17 ετών και άνω.
Και ξεκινάμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και το κατά πόσο χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Εδώ το 58,9 % απαντάει καταφατικά, με τους εμβολιασμένους να χάνουν την πλειοψηφία (47,4 %) και τους «αρνητές» να ξαναδίνουν σταλινικά ποσοστά: 95,2 %!
Υψηλή είναι η αγανάκτηση σχετικά με την οχύρωση της χώρας για την πανδημία, με το 64 % να δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε, ενώ κοντά στους μισούς (52,7 %) διαφωνούν με την αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
Συγκινητική είναι η αποδοχή της προτροπής για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που αποδεικνύει την ιδεολογική ήττα των απανταχού φιλελέδων:
Ποσοστό 94,3 % λέει συμφωνώ απολύτως και μάλλον συμφωνώ, με μόλις 4,3 % να δηλώνουν ότι διαφωνούν απολύτως ή μάλλον διαφωνούν.
Ουσιαστικά μοιρασμένες, στο φίφτυ φίφτυ είναι οι απόψεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού:
Το 51,4 % λέει διαφωνώ απολύτως και μάλλον διαφωνώ, έναντι του 46,5 % που είναι στο συμφωνώ απολύτως και στο μάλλον συμφωνώ.
Όσον αφορά στο κατά πόσο τα ιατρικά δεδομένα πρέπει να είναι απόρρητα το 78 % λέει συμφωνώ απολύτως και μάλλον συμφωνώ, με μόλις το 17,9 % να στέκεται στο διαφωνώ απολύτως και στο μάλλον διαφωνώ.
Και πάμε στο τελευταίο ερώτημα της δημοσκόπησης για σήμερα (έχει και δεύτερο μέρος αύριο), που είναι και εξόχως ψυχοδηλωτικό:
Η πανδημία αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ελέγχου της κοινωνίας;
Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, που φτάνει το 38,2 % να δηλώνει συμφωνώ απολύτως και μάλλον συμφωνώ. Ναι, είναι πολύ υψηλό ποσοστό, γιατί δείχνει πόσο βαθιά έχουν εισχωρήσει στο συνειδητό της φυλής οι πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας.
Και μάλιστα σε όσους και όσες δηλώνουν «δεν σκοπεύω να εμβολιαστώ», πού νομίζετε ότι φτάνει αυτό το «συμφωνώ απολύτως και μάλλον συμφωνώ» για το «σχέδιο ελέγχου»;
Ε λοιπόν, ανέρχεται στο δυσθεώρητο 88,7 %!
Πράγμα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το μεγαλείο του Έλληνα, πραγματικά δεν έχει τέλος…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr