ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός ο Μπελμοντό...


Άπειρες σελίδες, πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα έχουν αφιερωθεί επί τις δεκαετίες στον Ζαν Πολ Μπελμοντό. Αλλά πρωτοσέλιδο βασικό θέμα σε ελληνική αθλητική εφημερίδα δύσκολα θα περίμενες.. Και όμως, υπάρχει στο Φως της Σπορ, το 1971, όταν ο Μπελ Μπελ ήρθε στην Ελλάδα και μίλησε με τον Τέρενς Κουίκ, συντάκτη τότε του Φωτός και από τους αγαπημένους τού Θεόδωρου Νικολαΐδη. Τι έκανε ο Μπελμοντό για να γίνει βασικό θέμα στην ολυμπιακών αισθημάτων εφημερίδα; «Ρώτησε μόλις ήρθε για τον Ολυμπιακό!» όπως γράφει ο τίτλος, που συνοδευόταν από τον υπότιτλο ότι «Την Κυριακή θα παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Φωστήρα».
Το 1971 είχαν γυριστεί σην Ελλάδα «Οι διαρρήκτες», του Ανρί Βερνέιγ, με πρωταγωνιστές τον Μπελμοντό και τον Ομάρ Σαρίφ. Εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης, με δύο κλασικά αυτοκίνητα της εποχής, το Fiat 124 και το Opel Rekord, εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου και αλλού) και πιο εντυπωτικές στον Πειραιά, στις ανηφόρες, στις κατξηφόρες και στα… σκαλάκια του Προφήτη Ηλία. Οι κινηματογραφικές καταδιώξεις έγιναν σε πραγματικές συνθήκες και όταν τα γυρίσμετα τελείωσαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σχεδόν διαλυμένα.

- από το Harddog