ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ


…θα ακολουθήσει την έκρηξη αυξήσεων στα βασικά αγαθά

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες ο διαφημιστικός κλάδος, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης των τιμών σε βασικά προϊόντα. Αρχικά οι ανατιμήσεις αγαθών θα εμφανιστούν.. στα γαλακτοτυροκομικά προιόντα, στον καφέ, στα αρτοπαρασκευάσματα (ψωμί κλπ.), σε κατηγορίες φρούτων και χυμών, αλλά και στο ρεύμα. Αργότερα, σύμφωνα με αναλυτές και ειδικούς, τα προβλήματα θα εμφανιστούν και σε άλλες κατηγορίες προιόντων εξαιτίας της “φτωχοποίησης” του καταναλωτή, διότι πολύ απλά δεν θα υπάρχουν χρήματα στο πορτοφόλι του!
Ήδη και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες εταιρείες τροφίμων (σε γαλακτοβιομηχανία και αρτοπαρασκευάσματα) που έχουν αποφασίσει να μη μετακυλίσουν στα προϊόντα το αυξημένο κόστος ή τουλάχιστον να περιορίσουν την αύξηση μειώνοντας δραματικά τις διαφημιστικές δαπάνες, όπως και επίσης εταιρεία με καταστήματα καφέ να μειώσει δραματικά τη διαφήμιση στα ΜΜΕ κρατώντας μόνο το κομμάτι των social media. Το πρόβλημα δεν θα είναι προσωρινό, αλλά θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022 και παράλληλα θα εξελίσσεται και θα “μεταπηδά” και σε άλλους κλάδους. Για παράδειγμα, πολύ μεγάλη Ευρωπαϊκή αλυσίδα εκπτωτικών καταστημάτων σούπερ μάρκετ, που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας, βλέποντας τι έρχεται έχει αποφασίσει να μειώσει δραματικά τις διαφημιστικές της δαπάνες -στη χώρα όπου κυρίως δραστηριοποιείται-, συνεπώς είναι πολύ πιθανό να πάρει την ίδια απόφαση και σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.
Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας τώρα θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται, με τον κορωνοϊό συγχρόνως να παραμένει…
- από το enimerosi24