ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Παντελής Μπουκάλας για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη


Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, ο Παντελής Μπουκάλας είναι καλεσμένος της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος,..«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».
Με όχημα το θεατρικό έργο του «Το μάγουλο της Παναγίας», που λόγω κορωνοϊού δεν βγήκε στη σκηνή αλλά μόνο στα βιβλιοπωλεία, συζητούν με τον συγγραφέα την αυτοβιογραφική εικασία του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Στην εκπομπή «φωτίζονται» οι εμφύλιοι πόλεμοι, που αποσιωπούνται από την επίσημη ιστοριογραφία, όπως η επίθεση των Ρουμελιωτών και του Γεωργίου Καραϊσκάκη κατά του Μοριά. «Φωτίζεται» το παράδειγμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που δεν γεννήθηκε αλλά έγινε Επαναστάτης και πατριώτης μέσα στην Επανάσταση. Πώς ο «διάολος» έγινε «άγγελος»; Πώς ο γιος της καλογριάς, αυτός που από τα 15 του χρόνια υπηρετούσε στην αυλή του Αλή Πασά, ορίστηκε μόλις το 1827 Στρατηγός στη Στερεά Ελλάδα, κι έγινε έμπιστος και πατριώτης και μορφή του Αγώνα; Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από τη μεγάλη επιχείρηση για τη λήξη της πολιορκίας της Ακρόπολης.
Η μόνη λέξη που απέδιδε στον εαυτό του ήταν η λέξη «πατριώτης».
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7