ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει άμεσα τον Γιάννη Καλλιάνο


Tην διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου - για την ανάρτησή του σχετικά με την ανήλικη που κατήγγειλε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού - ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος.. του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει: «Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου.
Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή.
Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού
».

H ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου που κατέβηκε:


Και η διευκρινιστική ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ:



Ειρήνη Αγαθοπούλου: Απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση

«Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Καλλιάνου, για την 17χρονη που δηλώνει θύμα βιασμού από τον ποδοσφαιριστή Σεμέδο, την οποία έσπευσε να κατεβάσει, αλλά δυστυχώς γι αυτόν υπάρχει σε print screen, δεν είναι απλά εμετική. Είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και δηλωτική ενός ολόκληρου συστήματος και του πώς αυτό λειτουργεί» αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου.
«Δεν διστάζει να καταφερθεί κατά μιας 17χρονης κοπέλας και της οικογένειάς της (victim blaming) για να υπερασπιστεί έναν επιφανή ποδοσφαιριστή. Δεν θα το έκανε για τον οποιοδήποτε ο κ. Καλλιάνος με την ίδια ευκολία, γι αυτό μιλώ για "σύστημα".
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα βασικά για σεξισμό, πατριαρχία, victim blaming, κλπ.
Έχουμε πλέον καθημερινά περιστατικά να λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας και έχουμε μάθει να τα αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε όμως τώρα την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ για τον βουλευτή της, την καταδίκη της πράξης του από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και τη λήψη μέτρων από των πρόεδρο της Βουλής. Αυτές και αυτούς που υπερήφανα μιλούν για τα "ευήκοα ώτα" της Κυβέρνησης, αλλά στην πράξη σιωπούν» τονίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου.