ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ο υπουργός Πλεύρης και ο «εξάψαλμος» της Γιάννας Αγγελοπούλου


Μετά τον «εξάψαλμο», άρον άρον ελειτούργησαν αυτήν. Ο λόγος για την κλινική ΜΕΘ των 18 υπερσύγχρονων κλινών του νοσοκομείου Παπανικολάου που χάρισε στο Δημόσιο η πρόεδρος της.. Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, λειτούργησε κατά το ήμισυ τον περασμένο Απρίλιο και ήταν κλειστή από τον Μάιο, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η ανάδειξη του θέματος από την «Εφ.Συν.», στις 31 Αυγούστου («Πληρότητα 100% στις ΜΕΘ»), οδήγησε δίκαια σε οργισμένη αντίδραση από την κα Αγγελοπούλου, που δήλωσε «και σοκάρομαι και εκπλήσσομαι και λυπάμαι», σχολιάζοντας επιπλέον «είναι σαν να δίνεις κάτι σε έναν άνθρωπο και ο άλλος να το κρατάει κλεισμένο στο ντουλάπι του».
Η παρέμβασή της είχε άμεσο αποτέλεσμα. Χθες, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για δέκα προσλήψεις ειδικά για τη μονάδα –εντάσσονται στην προκήρυξη της επόμενης εβδομάδας 534 θέσεων στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, ενώ παράλληλα, από χθες, η μονάδα λειτουργεί εσπευσμένα κατά το ήμισυ με μετατάξεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από άλλες κλινικές του νοσοκομείου, καθώς και άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας χθες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Αυτή τη στιγμή, δεν βρίσκονται σε λειτουργία (οι κλίνες), διότι δεν υπάρχει αναμονή στη Θεσσαλονίκη και με το υπάρχον προσωπικό μπορούν να λειτουργήσουν όποτε τις χρειαστούν.

- από ρεπορτάζ του Απόστολου Λυκεσά στην Εφημερίδα των Συντακτών (07.9.2021)