ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Σε «Le Monde» και «Guardian» το θέμα για ΕΟΔΥ αλλά και η «εκδρομή» Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Μπορεί για την κυβέρνηση να μην υπάρχει θέμα αλλά όλο και περισσότερο ο διεθνής Τύπος ασχολείται με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ελληνική κυβέρνηση ως αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού.
Σε άρθρο της η εφημερίδα «Le Monde» αναφέρεται τόσο για στις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ότι υπήρχαν δύο διαφορετικοί κατάλογοι «παράλληλοι» κρουσμάτων όσο και στην εισαγγελική έρευνα που.. ξεκίνησε. Κάνει λόγο για «αμφιλεγόμενους» αριθμούς και επισημαίνει πως εν μέσω δεύτερου κύματος της επιδημίας που εμφανίζεται πολύ πιο επιθετικό από το πρώτο, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας, ΕΟΔΥ δέχεται κριτική για δύο παράλληλα συστήματα αρίθμησης των κρουσμάτων.
Από την πλευρά της η βρετανική «Guardian» αναφέρεται και στην εκδρομή του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα.
Le Monde: Ο αμφιλεγόμενος αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19
Υπότιτλος: «Η Αθήνα ξεκίνησε έρευνα για τη μέθοδο καταμέτρησης του αριθμού των κρουσμάτων, που συνδέονται με την επιδημία του κορονοϊού, που λέγεται ότι είναι εσφαλμένη λόγω της ύπαρξης δύο παράλληλων καταλόγων».
Guardian: Ελλάδα-κορoνοϊός- Πολιτική αντιπαράθεση για ΕΟΔΥ, lockdown, φωτογραφίες του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα
Guardian (Helena Smith): Στο πλαίσιο της ροής ειδήσεων για τον κορoνοϊό ανά τον κόσμο γίνεται αναφορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «αποκαλύψεις για στρεβλώσεις στην καταμέτρηση κρουσμάτων κορoνοϊού έχουν προκαλέσει αυξανόμενη αντιπαράθεση στην Ελλάδα».
Η αντιπαράθεση έχει ενταθεί και από τη συμπεριφορά του ίδιου του Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τη γυναίκα του παραβίασαν τους περιοριστικούς κανόνες. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του ζευγαριού που έκανε ποδήλατο στην Πάρνηθα και πόζαρε με περαστικούς, χωρίς να φορά κανείς μάσκες ή να τηρεί αποστάσεις, όπως σημειώνουν επικριτές.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει τον θόρυβο προκαλώντας περισσότερη οργή και κατηγορίες για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», όταν είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός «δε θα αρνούνταν ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» από πολίτες. «Ο Μητσοτάκης κατηγορείται επειδή είναι ανθρώπινος», είπε. Τα δρακόντεια μέτρα στο πλαίσιο του lockdown περιλαμβάνουν τεράστια πρόστιμα σε παραβάτες.
Μόνο το Σαββατοκύριακο η αστυνομία ενέτεινε τους ελέγχους επιβάλλοντας πρόστιμα 780.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν, οι αρχές πρέπει να ειδοποιούνται μέσω SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση και οι άνθρωποι αποθαρρύνονται να απομακρύνονται πολύ από τα σπίτια τους, αν επιλέξουν να αθληθούν σε εξωτερικό χώρο. Η Πάρνηθα απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, όπου ζει η οικογένεια Μητσοτάκη. - πηγή: documentonews