ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

O αγώνας συνεχίζεται

Σήμερα ολοκληρώνεται η δεύτερη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ.
Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή απεργία κηρύχθηκε παράνομη από το δικαστήριο μετά την προσφυγή 4 Τηλεοπτικών Σταθμών και παρέμβαση της ΕΙΤΗΣΕΕ οι συνάδελφοι μας.. είχαν καθολική συμμετοχή και όλοι μαζί ενωμένοι δώσαμε ένα μήνυμα ότι οι προωθούμενες αντεργατικές και αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Παραμένουμε σε αγωνιστική διαδικασία και απεργιακή ετοιμότητα και αποδεχόμαστε την πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργού Στέλιου Πέτσα για συνέχιση του διαλόγου τη Δευτέρα.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών 
***
 Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή των συνάδελφων στην απεργιακή κινητοποίηση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αθήνα και την περιφέρεια, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ. Παρά τις πιέσεις και τους εκφοβισμούς από την πλευρά της εργοδοσίας.
Στείλαμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι προωθούμενες αντεργατικές ρυθμίσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές. Στο πλευρό μας στέκεται και ολόκληρη η αντιπολίτευση αλλά και η κοινωνία που βλέπει σε κάθε αγωνιστική έκφραση να δικαιώνονται και οι δικές της διεκδικήσεις για εργασιακή ασφάλεια και δικαιώματα.
Αποδεχόμαστε την πρόσκληση του Υπουργού κυρίου Στέλιου Πέτσα για συνέχιση του διαλόγου και παραμένουμε σε απεργιακή ετοιμότητα. Προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχθούμε αιφνιδιασμό με κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.
Συνεχίζουμε με γενικές συνελεύσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το Δ.Σ. θα καθορίσει την στάση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό τη Δευτέρα.
Το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ καθολικά και ξεκάθαρα έδειξε ότι δεν θα αποδεχθεί μείωση των θέσεων εργασίας στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών σταθμών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Συνεχίζουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα υπερισχύσει.
Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών