ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Nίκας: Είχαμε ζητήσει να μην κλείσουν τα βιβλιοπωλεία

Σε αναμονή παραμένουν οι βιβλιοπώλες για την απόφαση της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τους. «Χρειαζόμαστε τα βιβλία οι άνθρωποι για την πνευματική τροφή και ηρεμίας μας στην περίοδο της καραντίνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκδοτών και βιβλιοπωλών, Νίκος Νίκας, σχολιάζοντας ότι αυτή.. την περίοδο η ανάγνωση βιβλίων είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, ειδικότερα όταν βρίσκονται σε μια τέτοια πιεσμένη κατάσταση, όπως είναι η καραντίνα. Άλλωστε, όπως είπε, η ψυχολογία των ανθρώπων σύμφωνα με μελέτες φαίνεται να είναι στο ναδίρ.
Αποκάλυψε παράλληλα, μιλώντας ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6, ότι οι ιδιοκτήτες είχαν στείλει δύο επιστολές στην κυβέρνηση ζητώντας να μην κλείσουν, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει καταφύγιο στα βιβλία.
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο κ. Νίκας εκτιμά ότι δεν έχουν την ανταπόκριση του φυσικού. «Ο κόσμος θέλει να κρατάει το βιβλίο στα χέρια του», σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα ηλεκτρονικά καταστήματα, σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά με τις εταιρείες ταχυμεταφορών να έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και τα βιβλιοπωλεία προβλήματα.
Για το αν θα ανοίξουν, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι περιμένουν την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης.
www.themaradio.gr
FB: # ΘΕΜΑ Radio 104,6
Τwitter: Τhema_radiο