ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η «φιλική συμβουλή» και τι απαντάει ο Γ. Παπαχρήστος στο εξώδικο Τσίπρα


Εξώδικα στον εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, τον δημοσιογράφο και σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργο Παπαχρήστο και την εταιρία Άλτερ Έγκο (Mega, ΝΕΑ, ΒΗΜΑ) του Βαγγέλη Μαρινάκη, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (δείτε ΕΔΩ). Στα εξώδικα ζητάει την επανόρθωση των αναφορών που έγιναν για το σπίτι.. στα Λεγραινά και την ενοικίαση εξοχικής κατοικίας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Κουρτάκης έδωσε χθες μια πρώτη απάντηση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει τον δημόσιο έλεγχο, λάθος δουλειά διάλεξε να κάνει. Και αν νομίζει ότι τρομάζουμε με εξώδικα, να τον ενημερώσουμε ότι δεν μας τρόμαξαν οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι εντολές που έδιναν επί ημερών του οι Υπουργοί του στην Αστυνομία για την καταδίωξή μας. Αυτά, σε άλλους. Όχι σε εμάς.» (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).
Από την πλευρά του ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος, απάντησε στο εξώδικο Τσίπρα μέσα από τη στήλη του «Στίγμα». Γράφει μεταξύ άλλων ο  Γ. Παπαχρήστος υπό τον τίτλο «Ο υπερτυχερός»: 
«(...) Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μού απέστειλε εξώδικο – λογικά πρέπει να είναι το πρώτο του από την ημέρα που μπήκε στην πολιτική…
Τον καταλαβαίνω. Αισθάνεται τεράστια πίεση τόσο εσωκομματικά όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία, ώστε καταφεύγει σε απειλές και εκβιασμούς. Για παράδειγμα με απειλεί ότι αν δεν ανακαλέσω όσα είπα (στο Mega) και έγραψα χθες εδώ, θα υποβάλει αγωγή και θα απαιτήσει ένα εκατομμύριο ευρώ (όσα συζητούν οι περίοικοι και γείτονές του που παρακολούθησαν το έργο ότι κόστισε η ανακαίνιση), το οποίο εκατομμύριο, αφού το κερδίσει, θα το διαθέσει, δηλώνει, στον ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων.(...)
Τι θεωρεί ο κ. Τσίπρας συκοφαντικά εξ όσων έγραψα και είπα; Σε γενικές γραμμές τα ακόλουθα: 
-τα σχόλια των γειτόνων του περί του ενός εκατομμυρίου που κόστισε η ανακαίνιση 
-ότι έχει διαχρονικά καλές σχέσεις με τη διαπλοκή. 
Εγώ πολιτικός μηχανικός δεν είμαι, εκείνος (έχει δίπλωμα ότι) είναι. Αλλά αν μπορεί με 20.000 ευρώ να ανασκευάσει μια οικοδομή η οποία διαθέτει με 8 δωμάτια, δύο μπάνια, δύο WC, σαλόνια, εξωτερικούς χώρους, βοηθητικούς χώρους, τότε έχω την αίσθηση ότι κακώς ανακατεύεται με την πολιτική. Ως επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός θα είχε σαρώσει…
 Για τις σχέσεις με τη διαπλοκή θα μιλήσουμε μια άλλη φορά, στα προσεχώς που λένε… – τώρα πιέζει ο χρόνος και η εφημερίδα πρέπει να κλείσει. 
Θα του αναφέρω πάντως ότι το χωριό είναι μικρό, έχει λίγα σπίτια και μεταξύ μας γνωριζόμαστε. Τόσο που να προξενεί χαμόγελα συγκατάβασης η όψιμη προσπάθειά του να απαρνηθεί φίλους και γνωστούς. Του προτείνω λοιπόν να την αφήσουμε επί του παρόντος εδώ αυτή την κουβέντα, δεν θα (τον) ωφελήσει. Και να την ξαναπιάσουμε όποτε το θελήσει… 
Και μια “φιλική” συμβουλή: επισημαίνω απλώς ότι ο πρώην εταίρος του στην κυβέρνηση Καμμένος, ο οποίος με συκοφαντούσε ως πληρωμένο πιστόλι, υποχρεούται να μου καταβάλει με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου 10.000 και πλέον ευρώ. Γι’ αυτό τα περί “εντεταλμένων πιστολιών”, τα οποία αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, καλό είναι να τα πάρει πίσω…»