ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί αμέσως το νομοσχέδιο Πέτσα για τα κανάλια

H πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για να περάσει η κυβέρνηση νέα αντεργατικά μέτρα

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα είχαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και των σωματείων των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν την ανάγκη για απόσυρση.. του νομοσχεδίου, που θα φέρει ανεργία, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διάλογο.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι στηρίζει ολόψυχα τον αγώνα μας. «Γνωρίζουμε τους κινδύνους απόλυσης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», τόνισε. «Εκτιμάμε ότι η πανδημία αξιοποιείται ως πρόσχημα και ως ευκαιρία για να περάσει η κυβέρνηση νέα αντεργατικά μέτρα. Επιθυμία της, αλλά και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, είναι να ανασταλούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Συμφωνούμε, απόλυτα, ότι το νομοσχέδιο συνδέεται με την εντατικοποίηση και τη μείωση των θέσεων εργασίας.».
«Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και την απεργία σας. Να μη γίνουν απολύσεις. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία. Να μην υπάρχουν ευέλικτες μορφές εργασίας, οι οποίες στρέφονται κατά των εργαζομένων. Να υπάρχει συλλογική σύμβαση με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Οι εργαζόμενοι να μη γίνονται πολυεργαλεία και να δουλεύουν αποκλειστικά στην ειδικότητά τους. Ασφαλής δουλειά για όλους και μέτρα προστασίας και ασφάλειας».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. «Ζητάμε να αποσυρθεί αμέσως το νομοσχέδιο. Στεκόμαστε δίπλα σας στο δίκαιο αγώνα σας».