ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Δικαίωση για τους ανθρώπους της Ενημέρωσης η απόφαση του ΣτΕ

Ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» για την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ:

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει τις προσφυγές των εργοδοτών που ζητούσαν κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, διασφαλίζει την επιβίωση του Ταμείου μας και είναι μια.. δικαίωση για όλους τους ανθρώπους της Ενημέρωσης.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, δώσαμε από την πρώτη στιγμή τη μάχη του ΕΔΟΕΑΠ με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και επικεφαλής της παράταξης, Μαρία Αντωνιάδου και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Δημήτρη Κουμπιά και τους συναδέλφους μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Πρωτοστατήσαμε το Μάιο του 2018 στην πρωτοβουλία των Ενώσεων για την διάσωση του Ταμείου που βρίσκονταν σε περιδίνηση και απειλείτο με ξαφνικό θάνατο.
Τότε τίποτε δεν είχε κριθεί και η εξέλιξη ήταν αβέβαιη.
Επιδιώξαμε τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες• χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Η μάχη που κερδήθηκε ήταν το αποτέλεσμα συλλογικής σκληρής και επίπονης δουλειάς της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων. Τη χαρά αυτή την μοιραζόμαστε όλοι.
Δεν μπορούμε όμως να κρύψουμε και την πικρία μας, για εκείνους τους συναδέλφους, πολύ λίγους ευτυχώς, που διέδιδαν από το μέσον του καλοκαιριού - και ενώ όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια ήταν σε εξέλιξη - ότι η μάχη έχει χαθεί, επιδιδόμενοι σε έναν ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο στα «μετόπισθεν», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον κλάδο και επιδιώκοντας να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Ευχόμαστε να συνέλθουν γρήγορα και να εργασθούν για το κοινό καλό.
Ο αγώνας όμως δεν σταματά εδώ, καθώς υπάρχουν και άλλες προσφυγές εργοδοτών που εκκρεμούν ενώπιον του ΣτΕ, που θα εκδικαστούν.
Και φυσικά υπάρχει ο αέναος μεγάλος στόχος: το Ταμείο των εργαζομένων στην Ενημέρωση, να είναι και να παραμένει ένας ασφαλιστικός φορέας πρότυπο.