ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Εντάξει ο Πέτσας κάνει αυτό που γουστάρει...

* Εντάξει ο Πέτσας κάνει αυτό που γουστάρει. Κι αυτό που γουστάρει, είναι να διευκολύνει τους καναλάρχες στο έργο τους. Κάνας άλλος στην κυβέρνηση δεν υπάρχει να του πει ότι δεν γίνονται όλα με κόπο, αλλά μερικά πράγματα θέλουν και τρόπο;
Δηλαδή είναι εποχή αυτή να ξεκινάει κανείς συγκρούσεις με τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών; Και να κινδυνεύει.. να χαθεί το χαρμόσυνο μήνυμα των εμβολίων, που θα μας σώσουν όλους και όλες και θα ξαναβάλουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης;
Κι όμως…
* Οι εκπρόσωποι πάντως των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τους 6 Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας, δεν κάτσανε στ΄ αυγά τους. Μαζευτήκανε, συσκεφθήκανε και εξέδωσαν μια απόφαση πολύ καυτή πατάτα, που λέει τα κάτωθι:
«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης προς διαβούλευση που αφαιρεί ως προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων με συγκεκριμένη μορφή σχέσης εργασίας προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας πανελλαδικής εμβέλειας, κλονίζεται συθέμελα η ίδια η ουσία του επαγγέλματος μας που παρά τις προσπάθειες ορισμένων να υποβιβάσουν τη σημασία του , είναι και θα παραμείνει ιερό και επιβεβλημένο λειτούργημα.
Οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και οι εκπρόσωποι τους, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι θα αντισταθούμε σθεναρά έναντι όλων αυτών των ενεργειών που κλονίζουν την ουσία της έγκυρης και ακέραιης ενημέρωσης των πολιτών που μέσα από το λειτούργημα μας υπηρετούμε.
Για το λόγο αυτό ενωμένοι, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα και δυναμικά μέσα από επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση απόσυρση του άρθρου 41 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης».
* Σαφείς και ψύχραιμοι, δεν λέω. Και το μήνυμά τους, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ξεκάθαρο. Ή τελειώνει το στόρι με τους εργαζόμενους «συνδεδεμένων επιχειρήσεων» και «ανεξαρτήτων εταιρειών παραγωγής» ή το πάμε σε απεργία διαρκείας. Κάτω τα μολύβια που λέγανε παλαιότερα και στις εφημερίδες!
* Να δούμε μόνο σε εποχής κρίσης και κορωνοϊού, πόσο μπορεί να περάσει αυτή η αποφασιστικότητα και προς τα κάτω…

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost