ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ποδηλατάδα στην Πάρνηθα: Προβληματική δήλωση με μισές αλήθειες...

...και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής από τον πρωθυπουργό

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζουμε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.
Τα παραπάνω αναφέρονταν επί λέξει στην έκτακτη ανακοίνωση του.. υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για την επικαιροποίηση των μέτρων του δεύτερου λοκνταουν (11 Νοεμβρίου). Ετσι βλέπουμε να εκτίθεται ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση αλλά και τα φιλικά προς εκείνη ΜΜΕ που προσπάθησαν να θάψουν το σοβαρότατο ατόπημα Μητσοτάκη και της συζύγου του με την «σωματική άθληση» στην Πάρνηθα και τις φωτογραφίες με πολίτες χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας.
Όπως γράφει η ΕφΣυν τα κατορθώματα του πρωθυπουργού έφτασαν εδώ και μέρες και στον διεθνή Τύπο, από το έγκριτο Politico (δείτε ΕΔΩ) , μέχρι μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Το ρεπορτάζ όμως της ιστοσελίδας euronews ξεπερνάει κάθε… φαντασία. Σε αυτό φιλοξενείται δήλωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία, εμμέσως πλην σαφώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται κυνικά ότι δεν παραβίασε τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς η μετακίνηση εντός του νομού για σωματική άθληση επιτρέπεται, ενώ ο Χαρδαλιάς μιλούσε επισήμως για άθληση κοντά στην κατοικία:
Αναλυτικά η δήλωση στο Euronews αναφέρει:
Στη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η κυβέρνηση είχε ορίσει ότι η σωματική άσκηση θα επιτρέπεται μόνο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.
Για αυτό το δεύτερο lockdown η οδηγία αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η σωματική άσκηση και οι περίπατοι θα επιτρέπονται σε μια ευρύτερη περιοχή, αλλά πρέπει να είναι περιορισμένες εντός του νομού κατοικίας.
Οι κανόνες στην Ελλάδα αναφέρουν ότι οι Έλληνες επιτρέπεται να μετακινηθούν εντός του νομού κατοικίας τους και αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο πρωθυπουργός.
Ουσιαστικά, με κυνικό τρόπο, πρόκειται για μια επανάληψη του αφηγήματος που είχε αναπτύξει και ο Στέλιος Πέτσας πως η μετακίνηση εντός νομού επιτρέπεται, ενώ αποδεικνύεται ότι η πηγή των συγκεκριμένων δικαιολογιών και τότε ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Με μισές αλήθειες και παραπληροφορώντας, ο πρωθυπουργός διεκδικεί ειδική μεταχείριση, καθώς οποιοσδήποτε αποφασίσει να μετακινηθεί δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου
από τις αρχές, γεγονός που επιβεβαιώνεται, άλλωστε, από τα αναρίθμητα πρόστιμα που έχουν πέσει σε πολίτες με αρκετές περιπτώσεις να είναι εξωφρενικές.
Σημειώνεται ότι το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον Κ. Μητσοτάκη να φωτογραφίζεται χαμογελαστός με πολίτες, χωρίς να φορά μάσκα και χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό στην Πάρνηθα έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα documento.
Στο δημοσίευμα του Euronews γίνεται εκτενής αναφορά στα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και στη σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για το προκλητικό περιστατικό.
Φιλοξενείται, ακόμη, δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος κάνει λόγο για «αλαζονεία σε μια χρονική περίοδο όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όριά του και οι εργαζόμενοι στον τομέα στο χείλος της ψυχολογικής και φυσικής κατάρρευσης».

Τι λέει η Πολιτική Προστασία;

Οπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά και από αυτές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Νίκος Χαρδαλιάς οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι ακριβώς ισχύει με τον κωδικό 6 και τη σωματική άθληση και ποια είναι τα γεωγραφικά όρια μέσα στα οποία μπορούν να κινηθούν οι πολίτες.
Ιδιαίτερα μετά από τόσους μήνες στους οποίους η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες με το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, ενώ και ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει προτάξει κατά καιρούς τις ισχυρές συστάσεις περί μετακινήσεων μόνο σε περιοχής κοντά στον τόπο κατοικίας.
και την ανακοίνωση του Μαξίμου για την ποδηλατάδα του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.