ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικός με κάμερα καταγράφει τον κόσμο!

Αίσθηση και σοβαρά ερωτηματικά για τις πρακτικές που εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η φωτογραφία που αποκαλύπτει το avgi.gr και δείχνει αστυνομικό να καταγράφει κόσμο με κάμερα.
Την φωτογραφία την τράβηξε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Κώστας Παπαντωνίου. Όπως αναφέρει, ο αστυνομικός στον απόηχο της επετείου της δολοφονίας του.. Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρίσκονταν στην Αραχώβης και με κάμερα στο χέρι κατέγραφε πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.
Έτσι μετά την καταστολή και τις προσαγωγές στο σωρό, τώρα οι αστυνομικοί έχουν και ρόλο καμεραμάν. Πρόκειται για νέα ήθη και έθιμα του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την «υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής, από την 06.00΄ ώρα της Κυριακής 6/12/2020 έως την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας 7/12/2020, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας».
Σύμφωνα με το Π.Δ. 75/2020, η χρήση συστήματος επιτήρησης γίνεται για:
  • την προστασία του πολιτεύματος και την αποτροπή εγκλημάτων προδοσίας της χώρας,
  • την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων που συνιστούν επιβουλή της δημόσιας τάξης,
  • την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών, κοινώς επικίνδυνων εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, όταν με βάση πραγματικά στοιχεία συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέσθηκαν ή πρόκειται να τελεσθούν τέτοιες πράξεις.
Άραγε οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι που ήταν στο σημείο απειλούσαν το πολίτευμα; Ή μήπως ήταν έτοιμοι να διαπράξουν μεταξύ άλλων εγκλήματα βίας και εμπόριο ναρκωτικών;
- πηγή: avgi.gr

Σε σχετική ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:
Με την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής, από την 06.00΄ ώρα της Κυριακής 6/12/2020 έως την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας 7/12/2020, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.