ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

«Γεράκια» από χαρτί σε μιντιακό σκηνικό πολέμου

Δυστυχώς κάποια δημοσιεύματα μας αναγκάζουν να επανέλθουμε στο θέμα του πως κάποια ΜΜΕ καλύπτουν τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και το πολεμικό κλίμα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν στον ελληνικό πληθυσμό.
Πριν από περίπου ένα μήνα γράφαμε πως «στην Ελλάδα έχει αρχίσει να δημιουργείται τον τελευταίο καιρό –επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη– ένα κλίμα..
έντονης κινδυνολογίας και «τουρκοφαγίας», προερχόμενο κυρίως από τα γνωστά κέντρα περί τους εξοπλισμούς, τα οποία βρίσκονταν εν υπνώσει από το «πάρτι της μίζας» επί Σημίτη, χωνεύοντας τα φαγωμένα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού από την «αγορά του αιώνα».
Σε σημερινό άρθρο του στα ΝΕΑ, με τίτλο «Το νέο δόγμα καθολικής σύγκρουσης», ο συνάδελφος Γεώργιος Π. Μαλούχος, το τερματίζει, γράφοντας: «Περιθώρια αυταπάτης πλέον δεν υπάρχουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Και να ετοιμάζεται για την επερχόμενη σύρραξη στην οποία οδηγεί νομοτελειακά η πολιτική της Τουρκίας. Ουδείς έχει το δικαίωμα να τον παραπλανά με "εκτιμήσεις" που συγκρούονται ευθέως με την πραγματικότητα, μπροστά στην οποία η Ελλάδα προετοιμάζεται να υπερασπιστεί αποφασιστικά και καθολικά την κυριαρχία της».
Αναφέρει δε ότι νέος αρχηγός του Στόλου τοποθετήθηκε ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, «ιδιαίτερα αποφασιστικός και γιος του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου ε.α., Χρήστου Λυμπέρη, ο οποίος είχε εισηγηθεί εντελώς διαφορετική, επιθετικότερη στρατιωτική αντιμετώπιση της Τουρκίας στην κρίση των Ιμίων, από αυτή που αποφάσισε η τότε κυβέρνηση Σημίτη, γεγονός που προσδίδει επιπλέον σαφές σημειολογικό βάρος στην επιλογή του».
Κάθε βράδυ έχουμε πλέον τους «επαγγελματίες» ειδικούς τουρκολόγους και πολεμολόγους που κάνουν πάρτι ανευθυνότητας με τα εθνικά θέματα και τους συναδέλφους με τα τρομολαγνικά ρεπορτάζ γεωπολιτικού δήθεν ενδιαφέροντος. Φαίνεται όμως ότι τα «γεράκια» βρίσκουν χώρο και στις σελίδες των εφημερίδων. Κρίμα!

Τάσος Τσακίρογλου / ΕφΣυν