ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Με 153 ψήφους (της ΝΔ) πέρασε η αναγνώριση των κολεγίων

Ξενογιαννακοπούλου: Η συνέχεια στα δικαστήρια

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τρία επίμαχα άρθρα, 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Ειδικότερα επί 289 παρόντων βουλευτών: Υπέρ του άρθρου 16 για τον τρόπο χρηματοδότησης των πανεπιστημίων τάχθηκαν 185 ενώ κατά ψήφισαν 104 βουλευτές.
Υπέρ του άρθρου 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων τάχθηκαν 163 έναντι 111 που καταψήφισαν και 15 που δήλωσαν «παρών».
Υπέρ του άρθρου 50 για τα πιστοποιητικά κολεγίων τάχθηκαν 153 βουλευτές έναντι 136 που καταψήφισαν.
H κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννοπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι δεν δόθηκε ο λόγος από το προεδρείο στην αρχή της διαδικασίας για να ακουστεί η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν τελικά της δόθηκε ο λόγος κατήγγειλε την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως «για απόκρυψη των στοιχείων αυτών, η Βουλή ψήφισε χωρίς να έχει πλήρη γνώση, έχουμε ζητήσει να έλθουν όλα αυτά τα στοιχεία στη Βουλή» ενώ όπως δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννοπούλου, θα υπάρξει συνέχεια στα δικαστήρια διότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος.