ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο νέος κοροναϊός έφτασε στην Ευρώπη

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντοπίστηκαν τρια κρούσματα του κοροναϊού που ευθύνεται για την επιδημία που έχει ξεσπάσει στην Κίνα. Ο νέος κοροναϊός, γνωστός στους επιστήμονες ως 2019-nCoV, είναι ο πιο πρόσφατος της ομάδας  ιών που συνήθως προκαλούν..
αναπνευστικές λοιμώξεις.
Τα τρία κρούσματα στην γαλλία είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη. Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα. Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν διαβεβαίωσε ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Οι δύο από τους τρεις  ασθενείς είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα. Η υπουργός εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς μετά την επιστροφή τους στη Γαλλία.
"Έχουμε σήμερα τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα, πιθανότατα επειδή εφαρμόσαμε πολύ γρήγορα τους ελέγχους και ήμασταν σε θέση να τα εντοπίσουμε. Πρέπει να χειριζόμαστε μια επιδημία με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε μια πυρκαγιά, να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα την εστία" και "να την περιορίζουμε το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέ.