ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας

«Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας. Σχέδια ακραίας αυθαιρεσίας που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτονταν χάρη στις πολιτικές παρεμβάσεις, σήμερα, όχι απλώς νομιμοποιούνται, αλλά ενθαρρύνονται. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και τα Λιπάσματα Καβάλας προχωρούν σε απολύσεις, σε..
μειώσεις μισθών, σε ελαστικοποίηση της εργασίας και σε αναθέσεις σε εργολάβους».
Τα παραπάνω έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραθέτοντας και σχετική φωτογραφία από τη συνάντησή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. εργαζομένων της εταιρείας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που βάλλονται από την ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας που είχε συναντηθεί και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας. Σχετικά με την συνάντηση με εκπροσωπους της ΟΤΟΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο fb:
«Οι μαζικές και εκδικητικές απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων λόγω της άρνησής τους να δεχτούν την μετάθεση σε άλλη εταιρεία, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον τραπεζικό χώρο.
Πρόκειται ωστόσο για μια συνολικότερη τάση απορρύθμισης άλλα και μια ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα και κερδοφόρων επιχειρήσεων να συρρικνώσουν τα εργασιακά δικαιώματα για να αποκτήσουν μεγαλύτερη κερδοφορία.
Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από τη συμπίεση των εργασιακών σχέσεων αλλά μέσα από τη διασφάλιση της σταθερότητας στον χώρο της εργασίας».