ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ο μαθητής του Πλεύρη στο Αουσβιτς

Όταν έφτασαν στα στρατόπεδα εξόντωσης της ναζιστικής Γερμανίας τα πρώτα στρατιωτικά τμήματα των Συμμάχων και αντίκρισαν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκαν για να αντιμετωπίσουν τους περιοίκους που καμώνονταν ότι δεν γνώριζαν, ήταν να υποχρεώσουν τους τοπικούς ιθύνοντες να φροντίσουν την ταφή των θυμάτων που κείτονταν παρατημένα σε σωρούς.
Η φοβερή σκηνή έχει..
απαθανατιστεί στα πρώτα πλάνα που τράβηξαν φαντάροι κινηματογραφιστές και περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ του Αντρέ Σίνγκερ «Θα πέσει η νύχτα» που μοίρασε η «Εφ.Συν.» στις 7.12.2019.
Αυτή τη σκηνή μας θύμισε η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επιλέξει τον Άδωνη Γεωργιάδη να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς. Προφανώς, ο κ. Πρωθυπουργός θέλησε μ' αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσει τον στενό του συνεργάτη για όσα έλεγε και έγραφε για το Ολοκαύτωμα επί χρόνια. Του έδωσε λοιπόν την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά, αν ήταν πράγματι «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» όσα έγραφε στο βιβλίο του ο Πλεύρης, στο οποίο υποστηριζόταν ότι «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές» και ότι «έτσι θέλουν οι Εβραίοι, διότι μόνο έτσι καταλαβαίνουν, εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».
Αλλά είναι πραγματικά ντροπή για την Ελλάδα να εκπροσωπείται η χώρα σ' αυτόν τον τόπο μαρτυρίου από ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει δημόσια υποστηρίξει επί χρόνια, αυτές τις βαθιά αντισημιτικές απόψεις.
Αν ο κ. Γεωργιάδης θέλει να δείξει την μεταστροφή του και να επισκεφτεί ως ιδιώτης το Άουσβιτς, είναι δικαίωμά του. Άλλωστε, για τον ίδιο λόγο φρόντισε να επισκεφτεί τον Μάρτιο του 2018 το Ισραήλ και από τότε δίνει το παρών σε κάθε τελετή του ΚΙΣΕ.Όμως εξακολουθεί να είναι εντελώς ακατάλληλος για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις Μέρες Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους οι εσωκομματικές ισορροπίες που επιθυμεί να διατηρήσει ο κ. Μητσοτάκης. Η απόφαση αυτή εκθέτει τελικά τον ίδιο.
  
Δημήτρης Ψαρράς / ΕφΣυν