ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Ο Γ. Λακόπουλος ζητά παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα Μπογδάνου

Την προσφυγή του στη δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου, για ένα άρθρο γνώμης που του ασκεί πολιτική κριτική, προανήγγειλε προ ημερών ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος (δείτε ΕΔΩ). Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κ. Μπογδάνος έγραψε: «Ο Γ. Λακόπουλος υπογράφει ένα κείμενο για μένα που με περιγράφει με όρους τους οποίους ο συντάκτης θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί νομικά..
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με ταυτίζει με τη μισαλλοδοξία και την ακροδεξιά, αγνοώντας δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις μου και διαστρέφοντας άλλες».
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος απάντησε μέσω του σάιτ «Ανοιχτό παράθυρο» με κείμενό του υπό τον τίτλο «Υπόψη βουλευτή Κ. Μπογδάνου: Η ελευθερία του λόγου και οι πολιτικοί που θεωρούν την πολιτική κριτική… αδίκημα!». Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:
(...) Δεν αντιλαμβάνομαι τι υποχρεώνει ένα δημόσιο πρόσωπο που δέχεται σκληρή κριτική -όχι μόνο από εμένα- να λέει ότι «θα κληθώ να υποστηρίξω νομικά» όσα υπέγραψα. Ό,τι είχα να υποστηρίξω το έκανα ήδη δημοσίως. Αν στα πραγματικά περιστατικά κάνω σε κάτι λάθος, να το διορθώσω- όπως έχω υποχρέωση. Αλλά οι κρίσεις είναι δικαίωμά μου. Δεν έχει παρά να υπερασπιστεί και ο ίδιος τον εαυτό του στο πεδίο που κρίνει ότι εθίγη: στο Ανοιχτό Παράθυρο.
Τα υπόλοιπα μόνο ως εκφοβισμός μπορεί να έχουν νόημα. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως είναι κάτι που δεν αφορά προσωπικά εμένα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο διασταυρώνονται η πολιτική με τη δημοσιογραφία στη χώρα.
Ήδη παρακάλεσα την πρόεδρο του επαγγελματικού σωματείου μας (σσ ΕΣΗΕΑ) Μαρία Αντωνιάδoυ να δει το θέμα.(...)
Αναλυτικά το κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου ΕΔΩ