ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τα τελευταία πέντε χρόνια του Ντέιβιντ Μπάουι

Από την ΕΡΤ2 θα προβληθεί το εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στα δύο τελευταία άλμπουμ του, «The Next Day» (2013) και «Blackstar» (2016), καθώς και στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, «Lazarus».
Στο εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ έρχονται για πρώτη φορά στο φως..
της δημοσιότητας προσωπικά αρχεία και αντικείμενα του Ντέιβιντ Μπάουι (κοστούμια, μουσικά όργανα, στίχοι, αναμνηστικά), ενώ στενοί φίλοι και συνεργάτες του μιλούν για τον μεγάλο καλλιτέχνη και τις πηγές της έμπνευσής του.
Επίσης, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως «Fame», «Rebel Rebel», «Heroes», «Space Oddity» κ.ά.
Ο Ντέιβιντ Μπάουι που πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 2016, θεωρείται ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Από την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του ’60 γνώρισε την επιτυχία και επηρέασε βαθιά την ποπ κουλτούρα όλα αυτά τα χρόνια.

info
«Ντέιβιντ Μπάουι: Τα τελευταία πέντε χρόνια»
(David Bowie: The Last Five Years)
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, στις 23:00 στην ΕΡΤ2
Μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2017.
Σκηνοθεσία: Φράνσις Γουέιτλι. Διάρκεια: 90΄