ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ο Γεωργιάδης «έκαψε» τον Μητσοτάκη: «Ποινικό ζήτημα το δώρο άνω των 200 ευρώ σε πρωθυπουργό»

Αμηχανία επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών με φόντο το «δώρο» των 4.600 ευρώ που έκανε ο ιδιοκτήτης των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, Τεντ Λεόνσις, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραχωρώντας του θέσεις «gold section» στο «Capital One Arena» για να παρακολουθήσει ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του τον αγώνα απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν με νόημα τη..
δήλωση που είχε κάνει προ ολίγων μηνών ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος τότε στις περιβόητες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της συνεργάτιδάς του Κατερίνας Παναγοπούλου. Συγκεκριμένα, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης  έκανε αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 4 του Κώδικα Δεοντολογίας που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ με αριθμό 67 του Απριλίου του 2016. Βάσει αυτών των διατάξεων τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα αξίας άνω των 200 ευρώ.
Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λογο για «ποινικό αδίκημα». Στο άρθρο 4 αναφέρεται: «Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».
Δείτε από το 07:45 του βίντεο

- πηγή: tvxs