ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ερχονται αλλαγές και μεγάλες περικοπές στην ΕΡΤ

«Ψαλίδι» στο «10» της Ολγας Τρεμη - Πανελλαδική έρευνα για το τι αρέσει στο κοινό

Σημαντικές αλλαγές και μεγάλες περικοπές ετοιμάζει η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, η ΕΡΤ ανέθεσε στην εταιρεία Marc μεγάλη πανελλαδική έρευνα, με δαπάνη 12.450 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για να μάθει τι πιστεύουν σήμερα οι τηλεθεατές για τα προγράμματά της..
Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι να συλλεχθούν στοιχεία για την άποψη που έχει σήμερα το κοινό για το καθένα από τα τέσσερα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, για το ύψος του ανταποδοτικού τέλους, αλλά και για την αλίευση επιμέρους ποιοτικών στοιχείων που δεν καταγράφονται στην έρευνα τηλεθέασης.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη «Real Life», η διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται να επανεξετάζει το κοστολόγιο της εκπομπής «10» για το 2020. Σύμφωνα με το αρχικό κοστολόγιο, η εκπομπή της Όλγας Τρέμη θα κόστιζε 97.128 ευρώ για τα πρώτα 19 επεισόδια του 2019 στην εταιρεία παραγωγής και άλλα 9.414 ευρώ από παροχές της ΕΡΤ, ενώ το 2020 το κόστος συνολικά για 176 εκπομπές ανερχόταν σε 617.000 ευρώ, με την κρατική τηλεόραση να συνεισφέρει επιπλέον 87.200 ευρώ. Με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 810.000 ευρώ, η διοίκηση του κρατικού καναλιού αποφάσισε να επανεξετάσει το κοστολόγιο στο σύνολό του, με στόχο να επιτευχθεί σημαντική περικοπή. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, το «ψαλίδι» θα επιβληθεί στο κόστος ανά επεισόδιο, με χειρουργικές κινήσεις, και όχι με περικοπή στον αριθμό επεισοδίων ή με την απομάκρυνση προσώπων.
- πηγή: ethnos.gr