ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΡΤ έχασε το live στην συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη

Aντιδράσεις και επικριτικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες προκάλεσε το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση έχασε τη ζωντανή εικόνα από τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον  Ντόναλντ Τραμπ. Η καθυστέρηση της ΕΡΤ να μεταδώσει την άφιξη του πρωθυπουργικού ζεύγους στον Λευκό Οίκο και την συνάντηση με..
το ζεύγος Τραμπ, σχολιάστηκε από όλους αρνητικά.
Αν και βρισκόταν από νωρίς στο σημείο, καλύπτοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με τους δημοσιογράφους Λένα Αργύρη και Γιάννη Τρουπή, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την άφιξη Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η ΕΡΤ εξήγησε ανεπίσημα μέσω ενημερωτικού σημειώματος ότι οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ιδιωτικά κανάλια (ΣΚΑΙ, ΟΠΕΝ) ήταν μέσω κινητών τηλεφώνων καθώς υπήρχε σχετική απαγόρευση.
Συγκεκριμενα η ΕΡΤ διευκρινίζει:
«Για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο όπου δίνονται οι συνεντεύξεις του Αμερικανού Προέδρου. Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα.
Αφ' ης στιγμής δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δυο ηγετών και να μην γίνει μια ερασιτεχνική τηλεοπτική και ηχητική μετάφραση τους μέσω κινητών τηλεφώνων».