ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί ΕφΣυν και Γερμανό αντιφασίστα καθηγητή

Με καθυστέρηση τριών μηνών οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής κάνουν αναφορά στην παρουσία στην Ελλάδα του εικονιζόμενου καθηγητή Φάμπιαν Βίρχοφ, ο οποίος έδωσε και συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Αναγκαίο ένα πλατύ μέτωπο απέναντι σε Ακροδεξιά και ναζισμό».Ο Βίρχοφ, ο οποίος συμμετείχε..
τον Οκτώβριο σε ένα workshop του Παντείου Πανεπιστημίου, ειδικεύεται σε θέματα ιστορικής μνήμης που αφορούν την εμπειρία του ναζισμού και των μαζικών εγκλημάτων του, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα. Είναι καθηγητής κοινωνικής και πολιτικής θεωρίας στην Ανώτατη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ντίσελντορφ (FHD), όπου διευθύνει το Τμήμα Έρευνας του Ακροδεξιού Εξτρεμισμού.
Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής σε ανάρτησή της, επαίρεται ότι η άνοδος των εθνικιστών και των ναζιστών διεθνώς δημιουργεί ανησυχία στους «επαγγελματίες αντιφασίστες», όπως λέει.
Η ναζιστική οργάνωση, η δίκη της οποίας έχει μπει στην τελική ευθεία, δεν έχει πρόβλημα να διαφημίζει τις ιδέες της και να επιτίθεται σε όποιον εκθέτει την εγκληματική δράση της, όπως μέλη του διεθνούς αντιφασιστικού κινήματος ή ΜΜΕ όπως η Εφ.Συν. που έχουν δώσει μάχες για την αποκάλυψη του χαρακτήρα της.