ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Α. Νεφελούδης: Ερευνα για την καταχρηστικότητα των απολύσεων στα Μέσα του Μαρινάκη...

...και την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών επειδή δεν καταβάλλονται αποζημιώσεις 

Aύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 11:00  π.μ. στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Νεφελούδη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και με εκπροσώπους της εταιρίας..
«ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.», συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αυτό είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας αναφέροντας πως η τριμερής πραγματοποιείται προκειμένου να συζητηθούν οι συνεχείς απολύσεις  δημοσιογράφων αλλά και η προστασία των εργασιακών σχέσεων όσων εξακολουθούν να εργάζονται.
Με δηλώσεις του στο Documento ο ΓΓ του υπουργείου Α. Νεφελούδης τόνισε σχετικά με το θέμα:
«Για εμάς είναι άγνωστη λέξη η απόλυση. Από την πλευρά μας θα διερευνήσουμε την καταχρηστικότητα των απολύσεων αυτών καθώς επίσης και την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών επειδή δεν καταβάλλονται αποζημιώσεις σε εργαζομένους που απασχολούνται χρόνια υπό το πρόσχημα ότι δεν αναγνωρίζονται».
Θυμίζουμε πως μόνο τους τελευταίους δύο μήνες από τα Μέσα που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν απολυθεί περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι. Η ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή της για τις μαζικες απολύσεις (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ ) ανέφερε ότι πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επαναλειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, BHMA FM, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), η νέα ιδιοκτησία τροφοδοτεί το κλίμα ανασφάλειας στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αίσθηση της απόλυτης αβεβαιότητας.

ΥΓ Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με το Documento, η συχνότητα του Βήμα FM «ανήκει πλέον αποκλειστικά και μόνο στο κράτος», όπως προκύπτει από την υπ’ αρ. 64/2018 απόφαση που εκδόθηκε στις 19 Ιουνίου 2018. Οπως αναφέρεται μάλιστα στη σχετική απόφαση του ΕΣΡ η Alter Ego «δεν έκανε ποτέ χρήση της συγκεκριμένης συχνότητας, ενώ στη συνέχεια και δη από τον Σεπτέμβριο του 2017 ο σταθμός διέκοψε πλήρως τη λειτουργία του».