ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Νέο κύμα απολύσεων στα Μέσα του Μαρινάκη

Nέο μαζικό κύμα απολύσεων στον μιντιακό όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο στα πλαίσια του «ξεκαθαρίσματος» στην Alter Ego. Είχαν προηγηθεί πριν δύο εβδομάδες άλλες 12 απολύσεις (δείτε ΕΔΩ) πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος Μαρινάκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr).
Αυτή τη φορά ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Αυγουστου δέκα απολύσεις και..
στα γραφεία της Συγγρού επικρατεί αναστάτωση καθώς ουδείς πλέον γνωρίζει τι του ξημερώνει. Από την πλευρά των σωματείων (ΕΣΗΕΑ κλπ) μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε υπάρξει κάποια αντίδραση για το νέο κύμα απολύσεων στα Μέσα του Μαρινάκη.
Από το «Βήμα» απολύθηκαν οι δημοσιογράφοι Λαλίνα Φαφούτη και Θοδωρής Λαΐνας που επί σχεδόν δυο δεκαετίες έγραφαν για επιστημονικά θέματα από το χώρο της τεχνολογίας, του διαστήματος, της ιατρικής, της αρχαιολογίας κ.ά. (μεταξύ άλλων ήταν εκ των βασικών συντακτών του BHMAscience στο κυριακάτικο φύλλο), η Ελενα Φυντανίδου, η οποία κάλυπτε επί σειρά πολλών ετών ρεπορτάζ Υγείας και η Ολυμπία Λιάτσου η οποία κάλυπτε κοινωνικά και αυτοδιοικητικά θέματα. Από τα ΝΕΑ απολύθηκε η δημοσιογράφος Αννα Καραβοκύρη (Πολιτικό ρεπορτάζ), ο σκιτσογράφος Δημήτρης Αγγελούσης και από το ατελιέ η Σίσι Γαλανοπούλου.
Το enimerosi24 σχετικά με τις νέες απολύσεις στην Alter Ego σχολιάζει:
Είναι φανερό πλέον ότι η εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έγινε ούτε για να διασωθεί το ιστορικό συγκρότημα ούτε για να το εξυγιάνει και να το διατηρήσει σε ένα υψηλό επίπεδο όπως ήταν για πολλές δεκαετίες…Το «μαγαζι» συρρικνώνεται με στόχο, Βήμα και Νέα, να ενοποιηθούν και να βγαίνουν με ένα σύνολο εργαζομένων που δεν θα ξεπερνά τους 50!