ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Συνελήφθη ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος

Η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας και η ενδοοικογενειακή διαμάχη

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Δημητρακόπουλος όταν πήγε να επισκεφτεί την 88χρονη μητέρα του με την οποία είχε βρεθεί σε δικαστική διαμάχη για τον..
τίτλο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας.
Η μητέρα Δημητρακόπουλου έχει στην υπηρεσία της ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, άνδρας της οποίας ενημέρωσε σχετικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Ελευθερία, Γιώργο Μιχαλόπουλο. Το στέλεχος της εφημερίδας με τη σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον υιό Γ. Δημητρακόπουλο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό γιατί συνέβη αυτό.
Ο Γ. Δημητρακόπουλος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Γ. Μιχαλόπουλου, με αποτέλεσμα και αυτός να συλληφθεί.

Το ιστορικό της διαμάχης

Η δικαστική διαμάχη του πρώην ευρωβουλευτή με τη μητέρα του ξεκίνησε όταν ανοίχθηκε η διαθήκη του γιου του ιδρυτή της εφημερίδας Γιώργου Δημητρακόπουλου, Παναγιώτη. Ο εκλιπών με τη διαθήκη του είχε κληροδοτήσει το 55% της επιχείρησης στην σύζυγό του Δανάη και το άλλο 45% στον γιό του Γιώργο. Ο τελευταίος, ευρωβουλευτής εκείνη την εποχή, έχοντας νομικό κώλυμα, εκχώρησε στην μητέρα του το τιμάριό του στην εφημερίδα, «προσωρινά» όπως ανέφερε στα δικαστήρια, με «δωρεά εν ζωή» -πράξη η οποία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 στις οποίες κατήλθε ως υποψήφιος στην Λάρισα και δεν εξελέγη, ζήτησε την επιστροφή του μεριδίου του αλλά η μητέρα του αρνήθηκε να του το επιστρέψει. Αιτία το διαζύγιό του αλλά κυρίως ο δεύτερος γάμος του με τον οποίο η Δανάη Δημητρακοπούλου διαφωνούσε εξ αρχής... Πρωτοδίκως ο Γιώργος Δημητρακόπουλος δικαιώθηκε αλλά έχασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και οριστικά στον Άρειο Πάγο το 2013.