ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Τελικά, «ποιος κλείνει το πρωτοσέλιδο του Documento»;

Κόντρα του «σαμαρικού antinews» με τoν K. Bαξεβάνη για την... πένα του Θ. Καρτερού

«Γιατί να ασχολούμαστε με τον Καρτερό; Τι θα ήταν άραγε αν δεν ήταν ένα πληρωμένο «πιστόλι» του Τσίπρα; Μπορεί να ήταν επίσημος (κι όχι ανεπίσημος όπως τώρα) εκδότης – διευθυντής γνωστής παλιοφυλλάδας της αριστεράς (και δεν είναι η Αυγή). Θα είχε και κανονικό ωράριο ο κυρ Θανάσης..
που τώρα τρέχει κάθε Πέμπτη να κλείσει την εφημερίδα και να ελέγξει αν όλες οι συκοφαντίες και οι παπάτζες είναι μέσα».
Aυτό έγραψε για τον Θ. Καρτερό, μεταξύ πολλών άλλων, το antinews (ΕΔΩ) και υπήρξε αντίδραση από το Documento του Κ. Βαξεβάνη (ΕΔΩ) που έκανε λόγο για  «μαυροκόρακες του φιλοσαμαρικού antinews που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον δημοσιογράφο Θανάση Καρτερό- έναν από τους καλύτερους και έγκυρους γραφιάδες της ελληνικής δημοσιογραφίας». Στo κείμενο του Documento αναφέρεται χαρακτηριστικά:

 «Οι άσχετοι και κακοήθεις γράφουν (και) σήμερα ότι "κάθε Πέμπτη έρχεται στα γραφεία του Documento" ο Θανάσης Καρτερός για να "φτιάξει" το πρωτοσέλιδο. Η εφημερίδα, σαίνια μας κλείνει τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής. Γι αυτό όποιος "δημοσιογραφίσκος" - υπηρέτης του οικονομικού καστεστημένου- σας έχει πείσει για το αντίθετο, τότε περαστικά σας.» 
Από το σάιτ antinews αντέδρασαν ομοίως και απάντησαν (ΕΔΩ) αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Ο μεγάλος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έκανε την τιμή να ασχοληθεί με το μικρό πλην τίμιο Antinews. Τιμή μας.
(...)
Γράψαμε εμείς για τον Καρτερό: «Γιατί να ασχολούμαστε με τον Καρτερό; Τι θα ήταν άραγε αν δεν ήταν ένα πληρωμένο «πιστόλι» του Τσίπρα; Μπορεί να ήταν επίσημος (κι όχι ανεπίσημος όπως τώρα) εκδότης – διευθυντής γνωστής παλιοφυλλάδας της αριστεράς (και δεν είναι η Αυγή). Θα είχε και κανονικό ωράριο ο κυρ Θανάσης που τώρα τρέχει κάθε Πέμπτη να κλείσει την εφημερίδα και να ελέγξει αν όλες οι συκοφαντίες και οι παπάτζες είναι μέσα».
Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν ότι ο μεγάλος ερευνητής Βαξεβάνης ενοχλείται από αυτήν την παράγραφο και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο σπουδαίος δημοσιογράφος είναι. «Καρφώθηκε» μόνος του.
Που γράψαμε εμείς βρε αθεόφοβε ότι ο Καρτερός τρέχει να κλείσει το πρωτοσέλιδο στο Documento; Μια αριστερή παλιοφυλλάδα γράψαμε. Πώς ο σπουδαίος εκδότης συνάγει το συμπέρασμα ότι είναι η εφημερίδα του; Εκτός κι αν παραδέχεται ότι είναι παλιοφυλλάδα, οπότε πάμε πάσο.
Μας κουνάει και το δάκτυλο γιατί δεν ξέρουμε ότι κλείνουν την Παρασκευή την εφημερίδα. Μας εμείς… δεν εννοούσαμε το Documento, άρα τι ζόρι τραβάει;
Είναι απλά τα πράγματα. Ο εκδότης Βαξεβάνης παραδέχεται εμμέσως ότι χρειάζεται κάποιος πιο… ειδικός να του κλείνει το πρωτοσέλιδο. Και μιας και είναι ο Καρτερός ένας από τους καλύτερους γραφιάδες, βάζει ένα χεράκι. Μα είναι Πέμπτη, μα Παρασκευή λίγη σημασία έχει. Το «καυτό» ρεπορτάζ από το υπόγειο του Μαξίμου να τυπώνεται κι όλα τα άλλα… περάστε την πρώτη του μηνού, που λέει και ο σοφός λαός. (...)