ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Εξώδικο Σαμαρά σε Κουρουτό - Βαξεβάνη

Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Εξώδικο στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό και τον εκδότη – δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καταγγέλλοντας απόπειρα ηθικής εξόντωσης του γιου του.
Αφορμή στάθηκε η ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, στην οποία περιέγραφε την υπόθεση απόλυσης εκπαιδευτικού από το..
Κολέγιο Αθηνών, επειδή μηδένισε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά λόγω αντιγραφής.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για την υπόθεση και πως πρόκειται για συκοφαντίες με σκοπό να πληγεί ο ίδιος. Στη δήλωσή του, που τιτλοφορείται "Ως εδώ η χυδαιότητα και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ", ο Α. Σαμαράς αναφέρει τα εξής:
«Από το 2013, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ συνδικαλιστής Κουρουτός διασύρει τον ανήλικο, τότε, γιό μου, συνδέοντας την απομάκρυνση μιας καθηγήτριας του σχολείου του με τη δήθεν «σύλληψή» του να αντιγράφει. Ενώ στη συνέχεια, Συριζαϊκά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να εξοντώσουν ηθικά ένα νέο παιδί για παράπτωμα που ποτέ δεν είχε διαπράξει.
Πράγματι η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 1790/2015, που μάλιστα εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιού μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές.
Γι΄ αυτόν τον λόγο και η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, κατόπιν εξωδίκου μου, υποχρεώθηκε το 2017 να ζητήσει συγγνώμη και να ανασκευάσει τις ίδιες αυτές αθλιότητες που με πηχυαίους τίτλους είχε δημοσιεύσει στην πρώτη της σελίδα.
Σήμερα αποστέλλω εξώδικο προς τον συνδικαλιστή Κουρουτό, καθώς και προς τον εκδότη του ΣΥΡΙΖΑ Βαξεβάνη, προκειμένου να ανασκευάσουν άμεσα, δημοσιεύσεις και αναρτήσεις των τελευταίων ημερών που οργανωμένα επαναλαμβάνουν τις ίδιες αθλιότητες. Αν δεν το πράξουν θα μιλήσει και πάλι η Δικαιοσύνη.
Το ότι η εν λόγω καθηγήτρια δεν βρίσκεται εν ζωή, δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να επανέρχονται σε αυτά τα αποκρουστικά ψεύδη για τα οποία έχει ήδη αποφασίσει η Δικαιοσύνη.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που είναι και εκπαιδευτικός, θα όφειλε να προστατεύσει από άδικες επιθέσεις ένα νέο παιδί που το μόνο του «αμάρτημα» είναι ότι ο πατέρας του τυχαίνει να λέγεται Αντώνης Σαμαράς.
Αλλά δεν το κάνει.
Αντίθετα, μαζί με τον κομματικό εκδότη, ασκούν μπούλιγκ και σχεδιάζουν τη δολοφονία χαρακτήρος του παιδιού ενός πολιτικού τους αντιπάλου.
Αρμόζει πράγματι στον ΣΥΡΙΖΑ να προσφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όμως και σε μένα επιβάλλεται να μην επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την οικογένειά μου προκειμένου να χτυπήσει εμένα».
***
Με αφορμή το εξώδικο Σαμαρά στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη αναγνώστης μας έστειλε την κάτωθι παρατήρηση:
"Το πρόβλημα δεν είναι ότι αντέγραψε ο γιός του Σαμαρά. Πολλά παιδιά το έχουν κάνει και θα το κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι η οικογένεια Σαμαρά (πρόεδρος του Κολεγίου τότε ήταν ο αδερφός του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος) μεθόδευσε την αποπομπή της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο να αντιγράφει. Και σε αυτό που αναφέρει ο Σαμαράς ότι «ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που είναι και εκπαιδευτικός, θα όφειλε να προστατεύσει από άδικες επιθέσεις ένα νέο παιδί», μάλλον ο ίδιος ο πατέρας του όφειλε να το προστατεύσει σχετικά με τα όσα ακολούθησαν για την απομάκρυνση της καθηγήτριας από το Κολλέγιο."
***
Ο Κ. Βαξεβάνης απάντησε με ένα tweet στο εξώδικο Σαμαρά:
"Η αποστολή εξώδικου από το Σαμαρά και η απειλή για δίκες για την υπόθεση του γιου του δείχνει πως είναι έτοιμος να διασύρει το ίδιο του το παιδί σε μια δίκη με δημοσιότητα, όπου θα ακουστούν όλες οι λεπτομέρειες, παρά να σιωπησει. Για σεβασμό στη νεκρή καθηγήτρια ούτε λόγος."