ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η Παναγιά η Ελευθερώτρια και η Παναγιά η Κουμμούνα

Δυο λόγια για την επιστροφή των δύο αξιωματικών στην πατρίδα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Όπως το είχαν πει οι Pink Floyd σ' εκείνο το τραγουδάκι απ' το The Wall:
Φέρτε πίσω τα παιδιά
και μην τ' αφήνετε μόνα τους
Ε λοιπόν, τα φέρανε πίσω τα παιδιά, ήρθανε χθες ξημερώματα με.. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τα αγκαλιάσανε οι γονείς τους μετά από ένα εξάμηνο στο μπουντρούμι. Στη μπουζού εκατόν εβδομήντα μέρες, γιατί ήθελε ο σουλτάνος να τρίψει τη μουρίτσα της μαμάς Ελλάδας. Για ένα "αδίκημα" που λάμβανε χώρα πενήντα φορές την ημέρα τα τελευταία πενήντα χρόνια στον Έβρο. Μην πω κι εκατό φορές. Αλλά ο Ταγίπ γούσταρε τσαμπουκάδες...
Μόνο που ο τσαμπουκάς είναι δίκοπο μαχαίρι. Με το σπαθί ζεις, απ' το σπαθί πεθαίνεις που λέει και το εγγλέζικο γνωμικό. Κι όπως ο Ερντογάν πούλησε μαγκιά σ' εμάς, έτσι ήρθαν κάποιοι άλλοι και του πούλησαν μαγκιά εκείνου. Και τον στρίμωξαν στη γωνίτσα του και τον απομόνωσαν και του έδωσαν να καταλάβει αυτό πού ξέρανε καλά στον Άγριον Ουέστ:
Ότι πάντοτε υπάρχει ένας πιο γρήγορος μπιστολάς από εσένα.
Αλήθειες να λέμε παιδιά, είναι σαφές πως τον σημαντικότερο ρόλο στην απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τον έπαιξε η πίεση του διεθνούς παράγοντα. Όπως σαφές είναι, όσο κι αν σκούζουν μερικά γατιά περί του αντιθέτου, ότι άλλο τόσο βοήθησαν οι καλές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον διεθνή παράγοντα. Αυτό που τους κατηγοράει ο Λαφαζάνης δηλαδή, ότι είναι ξενόδουλοι. Ωραία λοιπόν, κάτι μας πλήρωσε κι εμάς αυτή η δουλία στους ξένους, κάτι πήραμε:
Γύρισαν πίσω τα παιδιά!
Και γύρισαν χωρίς να ξεφτιλιστούμε, χωρίς να γίνουμε ρόμπες, χωρίς να καταργήσουμε κάθε έννοια δικαίου. Τα γράφω αυτά, γιατί έπαιξε πολύ το στόρι περί ανταλλαγής των αξιωματικών με τους Τούρκους "πραξικοπηματίες" που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Το απαιτούσε ο Ταγίπ υψώνοντας φωνή, το υπέδειξαν και κάτι δικά μας καϊνάρια είτε φόρα παρτίδα είτε πίσω από φερετζέδες. Δεν τους πέρασε ευτυχώς, ούτε του Σουλτάνου ούτε των οσφυοκαμπτών, και γυρίσαν τα παιδιά πίσω με το κεφάλι ψηλά, δίχως να 'χουν πάρει κανέναν στο λαιμό τους. Στις αγκαλιές των οικογενειών τους, να ζήσουν τις ζωές τους σαν άνθρωποι. Αμήν!

Υ.Γ.1: Όπως με πληροφορούν από το κοντρόλ, εκτός από την Παναγιά την Ελευθερώτρια έδρασε και η Παναγιά η Κουμμούνα αυτές τις μέρες. Δικό της έργο ήταν η οριστική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου από τον Άρειο Πάγο. Να τα λέμε κι αυτά, να μην τα κρύβουμε, επειδή υπάρχει και κόσμος που δεν πιστεύει στα θαύματα.

Υ.Γ.2:
Και δεν ήταν μόνο οι οκτώ "πραξικοπηματίες" στη ζυγαριά, ήταν κι ο δημοσιογράφος και ιστορικός Τουργκούτ Καγιά την έκδοση του οποίου αποζητούσαν οι γείτονες. ¨Όχι" εισέπραξαν κι από εκεί, με απόφαση Κοντονή για να μην ξεχνιόμαστε.

* το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr