ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Επίθεση Ν.Δ. στον Θ. Καρτερό για το διάβημα στην ΕΣΗΕΑ

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ξεκινά η Νέα Δημοκρατία, η οποία με ανακοίνωσή της επιτίθεται στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό, κατηγορώντας τον για το διάβημά του προς την ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αποκατασταθεί η αλήθεια για το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» και το περιβόητο sms. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για..
«φερέφωνα του Μαξίμου» που «κάνουν συστάσεις» στους δημοσιογράφους.
Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ο κ. Καρτερός είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την "ανεξαρτησία" και το "κύρος" του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ», αλλά και γιατί «έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην “Αυγή”».
«Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην “Αυγή”…» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
- πηγή: efsyn.gr