ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Οι επιλεκτικά ευαίσθητοι και η «Εφ.Συν.»

Να απαντήσει στο ρεπορτάζ μας, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου (25-26/8/2018), ότι το ΚΚΕ σιωπά περιέργως απέναντι στον αντικομμουνισμό της Ν.Δ. επιχείρησε χθες ο «Ριζοσπάστης». Και γράφει σε σχόλιό του: «Είναι γνωστό ότι η “Εφ.Συν.” θα ήθελε πολύ να δει το ΚΚΕ να υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κοκορομαχία που στήνουν με τη Ν.Δ. πάνω σε κάλπικες
διαχωριστικές γραμμές, ενώ υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική».
Μόνο που εμείς δεν ζητήσαμε από το ΚΚΕ να υπερασπιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη δική του ιστορία, την οποία συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και αμαυρώνουν γνωστά ακροδεξιά στελέχη πρώτης γραμμής της Ν.Δ. (Γεωργιάδης- Βορίδης κ.ά.) στην προσπάθειά τους να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση.
Σημειωτέον ότι απέναντι στους Γεωργιάδη- Βορίδη ξεσηκώθηκαν ακόμα και στελέχη της Ν.Δ., όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο δημοσιογράφος Μ. Κοττάκης με άρθρο του στη χθεσινή «Δημοκρατία» (για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα το έκαναν μάλλον, σύμφωνα με την ανάλυση και τα κριτήρια του «Ριζοσπάστη»!).
Το ΚΚΕ, ωστόσο, σιώπησε και συνεχίζει περιέργως να σιωπά για να μη... στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια.
Ο «Ριζοσπάστης» θεωρεί επιλεκτική την ευαισθησία μας απέναντι στον αντικομμουνισμό, σημειώνοντας για την εφημερίδα μας: «Και μόνο την αρθρογραφία της για τα γεγονότα στην Τσεχοσλοβακία το 1968 να διαβάσει κανείς αυτές τις μέρες, είναι αρκετό για να βγάλει συμπεράσματα».
Το ότι κάναμε ένα αφιέρωμα για την επέμβαση στην Τσεχοσλοβακία το 1968, στο ίδιο φύλλο του Σαββατοκύριακου, με διαφορετικές απόψεις -ανάμεσα στις οποίες υπήρχε και η άποψη του ΚΚΕ - είναι αντικομμουνισμός για τον «Ριζοσπάστη».
Μήπως θα ήθελε να έχουμε μόνο την άποψη του ΚΚΕ για να μην είμαστε αντικομμουνιστές;
Το παράδοξο όμως είναι άλλο. Πριν από μερικές ημέρες, στο ραδιόφωνο «24/7» ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης έλεγε: «Οπου κυβέρνησε η Αριστερά, είτε θρηνούμε αίμα είτε φτώχεια. Θυμηθείτε την Ανοιξη της Πράγας».
Γι’ αυτό, το ΚΚΕ δεν είπε τίποτα. Γι’ αυτό, ο «Ριζοσπάστης» δεν έγραψε λέξη. Δεν είχε την ευαισθησία.
Προφανώς οι απόψεις Γεωργιάδη για τα γεγονότα του 1968 στην Τσεχοσλοβακία δεν συνιστούν αντικομμουνισμό για να μην… ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (!).
Αλήθεια, ποιος είναι τελικά επιλεκτικά ευαίσθητος απέναντι στον αντικομμουνισμό;

Nόρα Ράλλη / Εφημερίδα τωνΣυντακτών