ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Απρόβλεπτο φθινόπωρο με απλήρωτους και απολύσεις

Συσκέψεις επί συσκέψεων στις εφημερίδες - Εν αναμονή «Ζούγκλας» και «Απογευματινής»

Επιστρέφουν σιγά σιγά οι αδειούχοι στα μιντιακά «μαγαζιά» και στις εφημερίδες που δεν κέρδισαν - αν δεν έχασαν κιόλας- ουτε ενα φύλλο τον καυτό μήνα Αύγουστο.
****
Το "μήνυμα" είναι οτι ο κόσμος δυστυχώς έχει γυρίσει την πλάτη στις εφημερίδες και..
δεν τις αγοράζει ακόμη και όταν ειναι χαλαρός και απολαμβάνει τα μπάνια του.
****
Ξεκίνησαν και συσκέψεις στα "μαγαζιά" που βάλλονται πανταχόθεν εν οψει του Φθινοπώρου που διαγράφεται δύσκολο και απρόβλεπτ, είτε λόγω των πάσης φύσεως περικοπών, ειτε λόγω επικείμενων νέων εκδόσεων που θα έρθουν (αν και όταν) για να φάνε τις σάρκες των ήδη υπαρχόντων - είπαμε οι νέοι αναγνώστες μας τελείωσαν.
****
Στον πρωην ΔΟΛ (νυν ΔΟΜ) δεν εχει κοπάσει η αναστάτωση ενώ υπάρχει κατήφεια και μουρμούρα μετα τις τελευταίες απολύσεις - αυτόπτης μάρτυς μας έλεγε οτι πλεον οι εργαζόμενοι δεν σκάνε ούτε ένα χαμόγελο στους διαδρόμους.
****
Κάτι παρόμοιο (γκρίνια και μουρμούρα) συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα «μαγαζιά» με απλήρωτους εργαζομενους ενώ και στο συγκρότημα Φιλιππάκη (δημοκρατία, Espressso κλπ) το προσωπικό, μετά την ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμο, περιμένει να μάθει σε πόσες δόσεις θα πάρει τα χρήματα που του οφείλει η επιχείρηση.
****
Ακόμη και εφημερίδες, που φαίνεται πως δεν έχουν πρόβλημα, καθυστερούν τουλάχιστον έναν μήνα την εξόφληση των δεδουλευμένων ενώ κάποιοι εργοδότες δεν έχουν καταβάλει ακόμη το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους.
****
Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ο Ηλίας Λιβάνης, στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που σήμερα Τρίτη πλήρωσε και τον έναν μισθό που χρώσταγε, οπότε άπασες και άπαντες εξωφλήθηκαν πλήρως.
****
Την ίδια ώρα η πιάτσα των εκατοντάδων ανέργων στο χώρο των μίντια, αγωνιά για το τι θα κάνει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με την κυριακάτικη "Ζούγκλα" (επιθυμεί διακαώς να την βγάλει στα περίπτερα) ενώ όλοι διερωτώνται για το που βρίσκεται το πλάνο της νέας "Απογευματινής" και το ημερήσιο φύλλο που σχεδιάζει να εκδώσει ο Χρίστος Μουλίνος.