ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Εντολή Αχτσιόγλου για έρευνα της αποφυλάκισης Φλώρου

Εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ έδωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρου, o οποίος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.Η σχετική (κυριακάτικη) ανακοίνωση του υπουργείου..
επισημαίνει:
«Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.
Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της.
Στο πλαίσιο αυτό θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης».

Και ο Κοντονής

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει ζητήσει υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Κοντονής ζητά το βούλευμα «προς έλεγχο», καθώς το «διατακτικό του βουλεύματος» δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτήματα.
Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση στρέφεται και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι τα «βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».