ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Διελκυστίνδα...

Mετά το mail που έχει την υπογραφή «Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη» (ΕΔΩ) μας εστάλη κι άλλο που αυτή τη φορά υπογράφουν «Εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου» (1). Αφορμή και για τα δύο το κείμενο του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Δημήτρη Ριζούλη με παρατηρήσεις για τις εφημερίδες και το μέλλον τους που δημοσιεύτηκε στους zoornalistas (ΕΔΩ).
Επίσης ο ίδιος ο Δ. Ριζούλης
μάς έστειλε νέα απάντηση (2) για το σχόλιο των zoornalistas περι παραιτήσεων. 
Παραθέτουμε και τα δύο κείμενα ασχολίαστα (και ελπίζουμε να μην συνεχιστεί αυτή η διελκυστίνδα):
(1)  "Αγαπητοί zoornalistas 
Ως εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για όσα υπαινίσσεται ο κ. Ριζούλης ο οποίος θέλει να κρύψει τη δική του ανικανότητα πίσω από τους "κακοπληρωμένους και απλήρωτους συντάκτες", το πρακτορείο, το διαδίκτυο κλπ! Οι εφημερίδες του ομίλου συντάσσονται πράγματι από κακοπληρωμένους συντάκτες οι οποίοι όμως δεν...μασάνε γιατί είναι επαγγελματίες και αγαπούν τη δουλειά τους, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ρεπορτάζ, τις αποκλειστικότητες κλπ.
Καλό θα ήταν λοιπόν αντί να ρίχνει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους περιμένοντας " μια καλή κουβέντα " να δει τη δική του συμπεριφορά και τα δικά του λάθη.Ευτυχώς που το "μαγαζί " έχει και άλλα πιο ικανά διευθυντικά στελέχη
Με εκτίμηση
Εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου
"

(2)  "Αγαπητοί zoornalistas,
όσον αφορά το σχόλιο σας περί παραιτήσεων, η απάντησή μου είναι ότι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν δυο δρόμοι. Αυτός της απόδρασης και εκείνος της μάχης. Εγώ επιλέγω τον δεύτερο γιατί πιστεύω (όπως εξήγησα αναλυτικά) ότι οι εφημερίδες αν καταφέρουν να επιβιώσουν στις σημερινές συνθήκες θα βρουν τον δρόμο τους. Εξάλλου ήδη πολλές μάχες έχουν κερδηθεί, από κοινού με τον επίσης διευθυντή σύνταξης Νίκο Ελευθερόγλου που κι αυτός ακούραστα δίνει τον καλύτερο εαυτό του.
Ως προς την απάντηση των δήθεν «εργαζομένων ομίλου Φιλιππάκη» δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ με ανοησίες και ψέματα. Προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τον όμιλο, πιθανότατα δεν εργάζονται καν εδώ (ίσως να είναι απολυμένοι και να έχουν τις πικρίες τους) αλλά σίγουρα δεν εκφράζουν κανέναν. Δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί πλέον το «μαγαζί» και έχουν προσωπική εμπάθεια με τον εκδότη για άλλους λόγους. Ειδικά όσα λένε για τη γνώμη που έχει για τους δημοσιογράφους είναι για γέλια! Όσοι έχουν γνωρίσει τον Φιλιππάκη αντιλαμβάνονται τι εννοώ. Σε άλλο πρόσφατο κείμενο τους ούτε το όνομα του δεν έγραφαν σωστά (θυμίζω τον ανέφεραν ως... Φιλλιπακη). Απορώ λοιπόν πως δίνετε βήμα σε κάποιον άσχετο άνθρωπο που χρησιμοποιεί ψεύτικη υπογραφή και ανώνυμα βγάζει το άχτι του ή εξυπηρετεί συμφέροντα. Είναι άδικο για το σύνολο των εργαζομένων που δουλεύουν σε ένα εξαιρετικό κλίμα και διαβάζουν τέρατα! Αυτή η πλάκα επιτέλους ας τελειώσει.
Τέλος για τον επίσης ανώνυμο αρθρογράφο σας Θ.Ζ. καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του. Έχει πέσει έξω σε όλες του τις εκτιμήσεις-προβλέψεις περί Τύπου (θυμίζω πρόσφατα έγραφε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν αλλάξει τρεις διευθυντές εφημερίδων). Οι ευσεβείς πόθοι του μάλλον δεν βγήκαν αληθινοί... Πάντως κι αυτός την έχει την εμμονή του όπως βλέπω.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεκτή και σεβαστή η όποια κριτική. Εξάλλου το κείμενο μου αυτόν τον σκοπό είχε. Να τροφοδοτήσει τον διάλογο, εφόσον όμως είναι καλοπροαίρετος.
Δημήτρης Ριζούλης"