ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Βράβευση έκπληξη για το νέο ΕΘΝΟΣ στα Infographics

Για τον πρωτότυπο σχεδιασµό των γραφηµάτων του βραβεύτηκε o Πάνος Κωνσταντόπουλος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με το ΕΘΝΟΣ ανάµεσα σε 185 εφηµερίδες από 27 χώρες. Η κριτική επιτροπή του European Newspaper Award, η οποία βραβεύει κάθε χρόνο εφηµερίδες της Ευρώπης που διακρίνονται για τον πρωτότυπο σχεδιασµό και τη σελιδοποίησή τους, απένειµε φέτος στο «Εθνος» δύο βραβεία στην κατηγορία «Ιnfographics», τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο των θεµάτων της εφηµερίδας: για ένα δισέλιδο γράφηµα µε θέµα την.. οπλοκατοχή στις ΗΠΑ µετά το µακελειό στο Λας Βέγκας και για ένα ολοσέλιδο αφιερωµένο στον ιδρυτή του «Playboy», Χιου Χέφνερ.
Η βράβευση του «Εθνους» ήταν έκπληξη για τη φετινή διοργάνωση, καθώς η εφηµερίδα επανακυκλοφόρησε στα µέσα Σεπτεµβρίου και υπέβαλε υποψηφιότητα µε υλικό µόλις ενός µήνα.
Το κύριο βραβείο του διαγωνισµού, ο οποίος διεξήχθη για 19η χρονιά, «Ευρωπαϊκή Εφηµερίδα της Χρονιάς», δόθηκε σε τέσσερις εφηµερίδες: ως καλύτερη τοπική εφηµερίδα αναδείχθηκε η «Tageblatt» του Λουξεµβούργου, καλύτερη περιφερειακή η «De Limburger» της Ολλανδίας, ενώ την κατηγορία της εφηµερίδας εθνικής κυκλοφορίας κέρδισε η γερµανική «Handelsblatt». Ως την καλύτερη εβδοµαδιαία εφηµερίδα εθνικής κυκλοφορίας η κριτική επιτροπή ξεχώρισε τη «Morgenbladet» της Νορβηγίας.

- διαβάστε επίσης: Ενας χρόνος Documento με 4 ευρωπαϊκά βραβεία