ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

H ΕΡΤ αντεπιτίθεται: Δεν είμαστε σάκος του μποξ!

 Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΡΤ σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247 που, υπό τον τίτλο «Μπορείς να βρεις τι δεν πάει καλά με αυτό το ρεπορτάζ της ΕΡΤ;», ανέφερε ότι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης έδινε ρεπορτάζ για την Black Friday από το στούντιο αν και υπήρχε η σήμανση ότι βρισκόταν σε απευθείας μετάδοση από το εκπτωτικό χωριό των Σπάτων.
Η ΕΡΤ απάντησε κάνοντας λόγο για μαθήματα fake news από το news247 και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρει ότι το συγκεκριμενο ρεπορτάζ μεταδόθηκε στο σημερινό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 12:00. Η σύνδεση ήταν απευθείας -μέσω link- και εκεί βρισκόταν η δημοσιογράφος Άντζυ Μανουσέλη μαζί με.. συνεργείο της ΕΡΤ, τα ονόματα των μελών του οποίου είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία δημοσιογράφων των Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο συντάκτης υποσχέθηκε την επανόρθωση της «είδησης» και την αποκατάσταση της αλήθειας. Αντ΄ αυτού όμως, αρκέστηκε σε μια ισχνή διατύπωση ότι «η λήψη της κάμερας σε συνδυασμό με τις ενδυματολογικές επιλογές, προκαλούν μια σύγχυση για την πραγματικότητα».
Το πιο αποκαρδιωτικό βεβαίως, είναι ότι πολλές ιστοσελίδες έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση, χωρίς καν να τη διασταυρώσουν, κάνοντας λόγο ακόμα και για… «απάτη της ΕΡΤ!».
Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όσων συκοφαντούν την αξιοπιστία της και τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων της. Ας καταλάβουν όλοι ότι η ΕΡΤ δεν είναι σάκος του μποξ, ούτε πεδίο εκδήλωσης φτηνού εντυπωσιασμού.