ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφος για σεξουαλική παρενόχληση

Ο διάσημος δημοσιογράφος των New York Times, διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, Γκλεν Θρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση της εφημερίδας αφού τέσσερις γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση.
Ο Γκλεν Θρας που στα τέλη του 2016 πήρε μεταγραφή από τον ιστότοπο Politico στους New York Times, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ στις ΗΠΑ.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Vox, η δημοσιογράφος Λόρα Μακγκάν αφηγείται πώς, πριν από πέντε χρόνια, σε ένα μπαρ, ο Γκλεν Θρας έβαλε το χέρι του στον μηρό της και τη φίλησε, χωρίς εκείνη να συναινέσει. Άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι βίωσαν.. παρόμοιες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δημοσιογράφος με το χαρακτηριστικό καπέλο του που δεν αποχωρίζεται στιγμή, τις θώπευσε ή τις φίλησε.
Για τους New York Times, αυτές οι καταγγελίες είναι «πολύ ανησυχητικές» και δεν αντιπροσωπεύουν «τα πρότυπα και τις αξίες» της εφημερίδας, εξηγεί ο όμιλος σε μια δήλωση που εστάλη από την εκπρόσωπο τύπου της εφημερίδας.
Η διεύθυνση των ΝΥΤ επισημαίνει ότι, εν αναμονή των συμπερασμάτων της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται, ο Γκλεν Θρας παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του.