ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η περιπέτεια της παλιάς δημοσιογραφικής ταυτότητας

Η ΕΣΗΕΑ εκσυγχρονίζει τις ταυτότητες των μελών της που θα είναι ψηφιακά τυπωμένες (διαβάστε ΕΔΩ). Φυσικά καμιά σχέση όχι με την τωρινή, αλλά με την ταυτότητα προηγούμενων δεκαετιών που ήταν δίπτυχη (τετρασέλιδη) και έμοιαζε με ταπετσαρία από σφραγίδες υπουργείων, αρχών, υπηρεσιών και οργανισμών! Το μπλογκ τού Harddog βρήκε δημοσιογραφική ταυτότητα της δεκαετίας του ογδόντα που περιλαμβάνεται ανάμεσα σε ενθυμήματα, την περιεργάστηκε και την παρουσιάζει. Είναι σφραγισμένη στις μεσαίες σελίδες (ας το πούμε δημοσιογραφικά: στο σαλόνι!) από τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, το αρχηγείο της Αστυνομίας Πόλεων και το αντίστοιχο της Χωροφυλακής, τον ΟΣΕ και τους ΗΣΑΠ, ενώ στο..
οπισθόφυλλο υπάρχει θεώρηση με σφραγίδες και υπογραφές από το υπουργείο Συγκοινωνιών και την εφορίας δημοσίων θεαμάτων. Η τελευταία θεώρηση ανανεωνόταν κάθε χρόνο («Δεν οφείλεται ΦΠΑ εφόσον δεν καταβάλλεται δικαίωμα εισόδου », αναγραφόταν σε σχετική σφραγίδα).
Για τζαμπαζήδες
Να το πούμε ωμά, αλλά είναι η αλήθεια: επρόκειτο για ταυτότητα τζαμπατζήδων. Τζάμπα στα λεωφορεία, τζάμπα στον ΟΣΕ (με πρώτη θέση!), τζάμπα στον Ηλεκτρικό, στα πλοία, στα θέατρα, στους κινηματογράφους –χώρια οι φοροαπαλλαγές που είχαν έως ένα ύψος εσόδων τα μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog-sport (ΕΔΩ)